Harper's Bazaar Srbija

Sve ikonične siluete Stelle McCartney u novoj kolekciji

I premda su svi glavni Fashion Weekovi već završeni, neki dizajneri su odlučili da napuste opšti raspored i kasnije pokažu svoje nove kolekcije.

Jedna od njih bila je Stella McCartney, koja je reviju obično predstavljala na pariskoj Nedelji mode, ali se ovog puta odlučila na digitalni događaj, dva dana nakon završetka modnog spektakla u prestonici Francuske. McCartney je smislila vrlo odvažno ime za svoju novu liniju:  „A to Z Manifesto“, što nam je odmah nagovestilo činjenicu da je nova kolekcija sa njenim potpisom zapravo zamišljena kao sama suština njenog poznatog stila. 

Iako sve što se dešava u kratkom videu podseća na određeni misteriozni obred, ovo je zaista izvesna „kompilacija“ svega onoga zbog čega volimo Stellu McCartney već dugi niz godina. Ovde možete pronaći čisto minimalističko krojenje, udobnu trikotažu, geometrijske torbe od eko kože (svi znaju da je McCartney vegan i eko-aktivista) i klač modele u obliku školjki, mini haljine i kombinezone sa karakterističnom kosom linijom ramena.

Cela suština brenda je predstavljena u samo 28 lookova. Sigurni smo da tako kompaktan format diktiraju ne samo i ne toliko prividne poteškoće, koliko Stellina društvena pozicija. Ona ne može u potpunosti da prestane da izrađuje odeću, kako ne bi štetila okolini, ali zato daje sve od sebe kako bi smanjila kvantitet. To je učinila, pokazujući samo ono najvažnije.

Najnovije