Svi bajkoviti outfiti koje su dizajneri kreirali za AmfAR Galu u Kanu

Carine Roitfeld naručila je 28 haljina za modnu reviju koju organizuje za godišnje prikupljanje sredstava.

Tema ovogodišnje amfAR Gale u Kanu je fairy-tale, i organizatorka događaja, Carine Roitfeld naručila je 28 haljina za dobrotvornu reviju. Dizajneri su se bavili temama kao što su Snežana i sedam patuljaka, pa sve do ostalih šumskih stvorenja. Versace je obukao Zvončicu, Miu Miu Rapanzel, Maison Margiela Pepeljugu, LaQuan Smith Crvenkapu i Richard Quinn Alisu u zemlji čuda.

Druge modne kuće učesnice su i Louis Vuitton, Chanel, Dior, Prada, Jacquemus, Off-White, Schiaparelli, Balenciaga, Homolog, Dolce & Gabbana, Courreges, Saint Laurent, Rick Owens, Alaia, Givenchy, Vivienne Westwood, Rabanne, Marc Jacobs, Loewe, Dsquared2 i GCDS.

„Iskreno za mene, ovo je najuzbudljivija amfAR revija koju sam uradila, jer su outfiti zaista sjajni zahvaljujući temi iz bajke, a sve haljine izgledaju zaista dobro zajedno“, rekla je Roitfeld u intervjuu. “Trebalo bi da bude prilično zabavno.”

Ovo je 15. modna revija koju je Carine osmislila za godišnju dobrotvornu manifestaciju tokom Kanskog filmskog festivala, nakon što je istraživala različite teme, uključujući all-black, disko i stil filmskih zvezda. Ukupno, revije su prikupile više od 17 miliona evra za amfAR. Specijalne haljine koje su defilovale se prodaju na aukciji tokom događaja.

Gala svečanost neprofitne organizacije prikuplja sredstva za dalja istraživanja AIDS-a i obično ima sjajne performanse, a ove godine muzička i filmska zvezda Cher je glavna. Roitfeld je priznala da se poigravala idejom da legendarnu pevačicu uvrsti u svoju modnu reviju, ali je onda shvatila da „ne može da igra drugog lika. Ona je i sama skoro bajka.”

Ekskluzivan black-tie događaj u Hotel du Cap-Eden-Roc obuhvata koktele, večeru, plus aukciju uživo, tokom koje jedinstvenu luksuznu robu, iskustva i umetnost takođe prodaje poznati aukcionar Simon de Pury.

Fondacija za istraživanje AIDS-a, poznatija kao amfAR, regrutovala je Demi Moor za domaćicu večeri. Sponzori večeri su Chopard i Međunarodni filmski festival Red Sea, zajedno sa Homolog i DraftKings.  Jedna od najpoželjnijih ulaznica međunarodnog filmskog festivala, amfAR Gala Cannes, prikupila je ukupno više od 265 miliona dolara za istraživanje AIDS-a.

AmfAR podržava istraživanje AIDS-a, prevenciju HIV-a, edukaciju o lečenju. Od 1985. godine uložila je više od 635 miliona dolara u svoje različite programe i dodelila više od 3.800 sredstava istraživačkim timovima širom sveta.

U galeriji pogledajte skice svih bajkovitih haljina kreiranih za gala veče, koje će se održati 23. maja.

Foto: COURTESY OF AMFAR, Profimedia

Najnovije