Svi dobitnici CFDA Fashion Awards 2020

Tom Ford je u video snimku hostovanom na platformi CFDA (Council of Fashion Designers of America) proglasio pobednike CFDA Fashion Awards 2020.

Predsednik odbora CFDA, Tom Ford, objavio je pobednike putem video snimka koji je prvobitno premijerno prikazan na novoj platformi Saveta RUNWAY360. Zbog pandemije COVID-19, naravno, tradicionalna ceremonija je odložena na neodređeno vreme, nakon što je prvobitno zakazana za 8. jun.

Usred globalne zdravstvene krize, modna industrija je morala da pronađe najbolje načine rada koji prvo poštuju bezbednost. Kao rezultat, njujorška Nedelja mode za proleće 2021. godine postala je digitalna, a brendovi koriste platforme za predstavljanje svojih kolekcija. Savet modnih dizajnera Amerike takođe je morao da izvrši promene u svom programu. U julu je udruženje najavilo da će se umesto svečane dodele CFDA modnih nagrada, izdanje ceremonije 2020 (nazvano “fashion prom”) strogo usredsrediti na nagrađivanje najboljih modnih kreativaca u američkoj ženskoj odeći, muškoj odeći, dodacima i talentima u nastajanju, zajedno sa globalnim dizajnom.

Danas je CFDA održao svoju reč otkrivajući pobednike putem svoje online platforme RUNWAY360. „Od 1981. godine, CFDA Fashion Awards prepoznaje najbolje u modnoj kreativnosti“, rekao je Tom Ford, predsednik CFDA, u unapred snimljenom videu. „Ali 2020. bila je sve samo ne tipična i odlučili smo da se odreknemo ličnog događaja i umesto toga danas, na početku njujorške Nedelje mode, ovde objavljujemo pobednike. Neprisustvovanje svečanosti omogućava nam da se fokusiramo na podršku dizajnerima tokom globalne pandemije i preusmeravanje naših napora ka stipendijama, a u modu uvodi rasnu jednakost. Samo za ovu godinu odlučili smo da se fokusiramo isključivo na nominovane dizajnere.“

Sastavili smo listu pobednika i nominovanih za CFDA Fashion Awards 2020.

Američka dizajnerka ženske odeće: Gabriela Hearst

Nominovani: Marc Jacobs, Tom Ford, Ashley Olsen i Mary-Kate Olsen – The Row i Brandon Maxwell.

Američki dizajner muške odeće: Kerby Jean-Raymond za Pyer Moss

Nominovani: Thom Browne, Emily Adams Bode za Bode, Todd Snyder i Tom Ford.

Američki dizajner modnih dodataka Telfar Clemens za Telfar

Nominovani: Ashley Olsen i Mary-Kate Olsen za brend The Row, Gabriela Hearst, Stuart Vevers za Coach i Jennifer Fisher za Jennifer Fisher Jewelry.

Američki dizajner u nastajanju: Christopher John Rogers

 

Nominovani: Peter Do, Kenneth Nicholson, Reese Cooper, Sarah Staudinger i George Augusto za Staud.

Globalni ženski dizajner godine: Pierpaolo Piccioli za Valentino

Nominovani: Daniel Lee za Bottega Veneta, Dries Van Noten, Miuccia Prada za Pradu i Rick Owens.

Globalni dizajner godine za muškarce: Kim Jones za Dior

Nominovani: Craig Green, Dries Van Noten, Jonathan Anderson za Loewe i Virgil Abloh za Louis Vuitton.

harpersbazaar.com

 

Najnovije