Harper's Bazaar Srbija

Svi pričaju o: Iscepanim i uništenim NOVIM Balenciaga patikama?

Cena od minimum 500 dolara za novi model čuvenog brenda izazavao je razdor na društvenim mrežama.

Nije naročita novost da kreativni direktor Balenciage, javnosti predstavlja u namajnju ruku neočekivane i neobične modele – mahom šokantne, da se razumemo, ali ovoga puta Demna Gvasalia nadmašio je samog sebe!

Najnoviji model patika sa potpisom Balenciaga može se naći u kolekciji “Paris Sneaker” i sadrži svega 100 pari ovih po pitanju izgleda ne baš rtako “novih” patika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Osnovni model čini prototip svima omiljenog kultnog klasika – Conversovih Chuch Taylor starki. U Demna izvedbi one izgledaju prljavo, iscepano, iznošeno, jednostavno: potpuno uništeno. Svakako samo spolja, navodi se u saopštenju poznatog brenda.

Ako se pitate čemu ovaj “šokantni” potez brenda, pored onog očiglednog – fantastičnog marketinškog, odgovor je možda negde i logičan (kada vas prođe prvobitno stanje šoka doduše): “dizajnirane su da se nose zauvek”, kažu modnoj kući Balenciaga.

Dakle, skreće se pažnja na reciklirane komade i slow fashion princip.

Ne znamo koliko će tačno ovi “večni” modeli uticati na podsticaj recikliranoj modi, s obzirom da je u pitanju limitirana kolekcija i da cene nisu baš pristupačne, kreću se u rasponu od 495 do 1850 dolara, ali valjda je važna namera.

Mada, nismo sigurni koliko je ona zaista istinski eco friendly karaktera…

Tekst: M.B.

Foto: Instagram

Najnovije