Harper's Bazaar Srbija

Thom Browne je lansirao liniju dečje odeće

Najslađa stvar koju ćete videti danas.

Thom Browne nije gubio vreme tokom perioda karantina. Dok su mnogi prolazili kroz krizu on se pripremao da proširi svoju sferu uticaja. Posle mnogo priprema, lansirao je liniju dečje odeće – i ovo je najslađa stvar koju ćete videti danas.

Dečja kolekcija Thom Browne sastoji se od minijaturnih replika kultnih komada američkog dizajnera: fino skrojenih sivih blejzera, pletenih prsluka, pantalona, šortseva, teniskih suknjica i pletenih prsluka na kopčanje. Dizajner je svoj debi predstavio u novom svojstvu u formatu lookbook-a i kratkog crno-belog videa, u kojem dečaci i devojčice u odeći iz nove linije rade i zabavljaju se u kancelariji Thom Browne-a.

Postoje li razlike u radu na dečijoj odeći od stvaranja stvari za odrasle? Prema samom dizajneru, cela razlika leži u proporcijama. Ako ih u glavnoj liniji odeće slobodno izobličava i „steže“ po svom nahođenju, onda u minijaturnoj dečjoj odeći ovo nije mogao priuštiti. Stoga je napravljena uzimajući u obzir stvarne proporcije deteta, umesto polazeći od sopstvene vizije dizajnera. Takođe je naglasio da želi da njegova odeća pomogne dečacima i devojčicama da slobodnije izraze svoju individualnost.

Najnovije