Harper's Bazaar Srbija

Tiffany & Co. donira milion dolara za borbu protiv koronavirusa

Fondacija Tiffany & Co. će donirati milion dolara za borbu protiv COVID-19.

Brend je odlučio da na taj način podrži Ujedinjene nacije i njujoršku Fondaciju zajednica. Tiffany & Co. je poslao sve moguće resurse kako bi pomogao Njujorku, koji je rodni grad ovog brenda. Donacija u iznosu od milion dolara biće raspodeljena između dve važne organizacije: 750 hiljada dolara biće preneto fondu COVID-19 Solidarity Response, koji je odeljenje Svetske zdravstvene organizacije i koji kontroliše UN, a 250 hiljada dolara biće poslato Njujorškom javnom fondu (The New York Community Trust’s NYC COVID-19 Response & Impact Fund).

Pored toga, fondacija Tiffany & Co. je potpisala filantropsko opredeljenje tokom COVID-19 (Philanthropy’s Commitment During COVID-19), čime je udružila snage sa više od 500 drugih dobrotvornih organizacija. Potpisivanjem obaveza, dobrotvorne organizacije i fondacije pokazuju da su spremne pružiti sveobuhvatnu pomoć neprofitnim organizacijama koje se bore protiv koronavirusa.

Anisa Kamadoli Kosta, predsednica Fondacije Tiffany & Co., prokomentarisala je situaciju na sledeći način: „Tokom ove globalne zdravstvene krize moramo odgovoriti na hitne potrebe onih kojima je pomoć potrebna. Ponosni smo što pružamo podršku organizacijama koje pružaju hitnu pomoć žrtvama COVID-19, uključujući one u našem rodnom Njujorku.“

Takođe Tiffany & Co. obećava da će preneti donacije svojih zaposlenih kako bi pomogli bilo kojoj specijalizovanoj neprofitnoj organizaciji koja se protivi širenju virusa. Podsetimo da je fond osnovan 2000. godine, a njegova glavna delatnost je pružanje podrške organizacijama koje se bave upravljanjem prirodnim resursima: poput spašavanja koralnih grebena.

Najnovije