Harper's Bazaar Srbija

Tommy Hilfiger će donirati pet miliona dolara za borbu protiv rasizma u modnoj industriji

Značajan doprinos brenda pokretu Black Lives Matter.

Danas je američki brend Tommy Hilfiger najavio lansiranje programa „People’s Place“, za čije finansiranje planira usmeriti pet miliona dolara. Odluka je usledila nakon protesta u Sjedinjenim Državama, gde je policijski atentat na Georgea Floyda pogoršao rasnu nejednakost.

31. maja, sam Tommy Hilfiger pozvao je modnu zajednicu na pozitivne promene u industriji: „Ono što se dešava nije normalno. Treba nam akcija.” Ovo je ono što će People’s Place uraditi. Planovi za naredne tri godine uključuju širenje prava zajednice crnaca u svetu mode i umetnosti. U tom cilju, brend namerava da pruži mogućnosti za karijeru ljudima povezanim sa BIPOC-om (Black, Indigenous, and People of Color) poveća svoje prisustvo na svim nivoima i uspostavi partnerstva sa organizacijama koje teže pravdi i jednakosti u industriji.

Program je dobio ime po prvoj prodavnici Tommy Hilfiger brenda, koja je otvorena 1969. godine u Njujorku, rodnom gradu Hilfigera. Sa 18 godina, Hilfiger je stvorio People Place kao poseban prostor kako bi se ljudi iz svih slojeva društva okupili da uživaju u umetnosti, muzici, modi i pop kulturi.

 

harpersbazaar.ru

Najnovije