Harper's Bazaar Srbija

Tommy Hilfiger lansira svoju Adaptive kolekciju namenjenu osobama sa invaliditetom

Kolekcija za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama unosi novi preokret u tradiciju, pružajući moderan stil s inovativnim modifikacijama koje osnažuju ljude i olakšavaju oblačenje.

Za 15% svetske populacije koja živi sa nekim oblikom invaliditeta, nešto tako jednostavno kao što je odevanje može biti pravi izazov. Inspirisan iskustvima i ličnom istorijom – Tommy Hilfiger ima decu sa autizmom – kreativni tim je osmislio proces dizajniranja kako bi otkrio uspešna rešenja. „Imajući decu sa posebnim potrebama, iskusio sam koliko nam treba Tommy Adaptive“, rekao je dizajner na sajtu brenda.

„Dodatna vrednost dolazi od diskretnih, pametnih prilagođavanja koja olakšavaju proces oblačenja, da i deca i odrasli sa invaliditetom imaju veću nezavisnost – i dobar osećaj.“

Kolekcija se sastoji od jakni u blok bojama sa patentnim zatvaračem, košulja od pletiva za muškarce, polo haljina i prugastih košulja za žene, kao i haljina, jakni i šortseva za decu. Svaki komad je istog kvaliteta, iste tkanine i istog osnovnog dizajna koji brend nudi u svojim drugim kolekcijama. Prilagođavanja su diskretna, sa zaista funkcionalnim modifikacijama koje olakšavaju oblačenje i omogućavaju deci i odraslim osobama sa invaliditetom da se osamostale i osećaju dobro.

Prvi put predstavljena u proleće 2016., Adaptive kolekcija je treća linija Hilfiger-a namenjena posebno osobama sa invaliditetom. Kolekcija Tommy Hilfiger Adaptive je dostupna u e-prodavnici brenda od 14. juna.

foto:Tommy Hilfiger

Najnovije