“UK in Serbia Fashion show”: Revija koja je kroz modu povezala Srbiju i Englesku

Modni događaj ujedno slavi i dve modne kreatorke Tamaru Radivojević i Sinead Gorey

U prepunom zdanju rezidencije britanskog ambasadora održan je spektakularni modni događaj „UK in Serbia Fashion show/Modna revija UK u Srbiji”, u organizaciji Britanske ambasade i agencije Fabrika, sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa Velike Britanije i Srbije.

Na početku programa, prisutnima su se obratili Njegova Ekselencija, ambasador, g-din Edvard Ferguson i direktorka agencije Fabrika, Vesna Mandić. G-din ambasador je između ostalog istakao da ovaj modni događaj slavi dve modne kreatorke koje kroz modu povezuju Veliku Britaniju i Srbiju. Njihovo obraćanje predstavnicima diplomatskog kora i zvanicama iz kulturnog i javnog života je prenelo na prisutne lepu i pozitivnu energiju koja se osećala od samog početka, pa do kraja ove izuzene večeri. Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom ispratila svaki model modnih kreatorki koje su prikazale svoje kolekcije.

TAMARA RADIVOJEVIĆ

Kao predstavnik srpske modne scene, Tamara je prikazala capsula kolekciju koju je kreirala specijalno za ovu priliku. Tamara je jedna od naših najuspešnijih modnih dizajnerki.  Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je na studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa. Od 2006. godine vodi uspešan sopstveni brend u Srbiji, “Tamara Radivojevc Fashion studio”.

Kroz svoje kolekcije, igra se smelim kontrastima i siluetama. Stvara smeo, upečatljiv, ležeran i „cool“ lični izraz. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi njenog rada.  Njene capsula kolekcije su sačinjene od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil.

SINEAD GOREY

Predstavila je najnoviju kolekciju koja je premijerno prikazana na septembarskoj Nedelji mode u Londonu. Ona je jedna od najpoznatijih Britanskih kreatorki mlađe garde britanske modne scene. Svoj brend je lansirala 2019. godine prezentacijom na London Fashion week-u i od samog početka je podržava I sponzoriše British Fashion Council, što najbolje govori o njenom kvalitetu I talentu.

Sinead konstantno poziva modnu industriju na buđenje. Njene kolekcije su buntovne, seksi i odraz njenog odrastanja na londonskoj rave sceni. Inspirisana je party kulturom, smelim printovima, ekstremnim krojevima i živim bojama rejv estetike. Njena digitalna štampana tkanina postala je kultna, a njena etiketa omiljena mnogim poznatim ličnostima kao što su Cardi B, Kali Uchis, Chloe Bailey, Rosalia, Andrea Valle, Jorja Smyth, Ellie Goulding, Megan Thee Stallion, Miranda Cosgrove, Tammy, Ana Mena…..

Veče za pamćenje

Ovo „veče za pamćenje“,  puno pozitivne energije i dobrih vibracija je obeležilo i veiki broj uglednih i poznatih zvanica, među kojima su bili Nemanja i Ana Vidić, Zdravko Šotra, Prof. Neda Todorović, princeza Jelisaveta Karađorđević, Đorđe Mišina, Aleksandar Simić… brojni ambasadori, modni influenseri i novinari, osobe iz kulturnog privrednog i javnog života Srbije.

Događaj u Britanskoj rezidenciji imao je i važnu humanitarnu komponentu.  Povodom globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, ambasador Ferguson i njegova supruga Kerolajn su odlučili da pokrenu donatorsku akciju za kupovinu novogodišnjih i božićnjih paketića za 98 mališana, koji su, zajedno sa svojim majkama, trenutno u programu podrške organizacije Atina. Lokalna organizacija „Atina“ već  dugi niz godina pruža podršku žrtvama trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Promo

Najnovije