Valentino kolekciju proleće 2021 predstavlja u Milanu umesto u Parizu

Koji je razlog zbog kojeg je kuća donela ovu odluku?

Valentino će predstaviti svoju kolekciju za proleće 2021. godine u Milanu, a ne u Parizu, kao što je to činio poslednjih godina.

„Preseljenje“ iz prestonice Francuske u italijansku metropolu mode, moglo bi se nazvati i „boravkom“ modne kuće u njenom sedištu, jer se sedište kuće nalazi u Rimu. U svakom slučaju, odluka nije bila nezavisna od uslova stvorenih pandemijom i kako je izjavio Jacopo Venturini, izvršni direktor kompanije Valentino, „sa ovim scenarijem moramo doneti odluke koje će štititi naše resurse, naše ljude i omogućiti brendu da ostane relevantan istražujući alternativne mogućnosti“. Dodao je: “Zbog toga mislimo da je bilo bolje pripremiti novu kolekciju u Italiji, u Milanu. Zaista verujemo da će ovaj projekat pomoći da se naglasi važnost učestvovanja u planu koji može da predstavlja Camera Nazionale della Moda Italiana i Fédération de la Haute Couture et de la Mode”.

Ali nije samo sigurnost osoblja ta koja drži Valentino kod kuće, već i snažan osećaj povratka svojim korenima. I izbor umetničkog direktora Pierpaola Picciolija da u julu predstavi svoju F/W 20/21 kolekciju iz legendarnih studija Cinecitta podvlači ovu potrebu. Nova kolekcija, muška i ženska, koja će biti predstavljena na Nedelji mode u Milanu, još je jedan korak u ovom pravcu. Kao što je rekao Piccioli, “Pariz je grad u kojem smo uvek predstavljali naše kolekcije i zaista grad u kome je DNK Valentino brenda”.

“Trenutna situacija primorava nas na neobičnu odluku. Verujem da je u ovom trenutku veoma važno ostati prizemljen i posvećen svom poslu. Osećam se punim energije kada mogu da radim na svojim idejama, a ovo je vreme kada se ideje mogu širiti i razvijati. Milano nam nudi novu priliku i trenutno sa mojim timovima radimo na sjajnom projektu koji se fokusira na ideju identiteta“.

Valentino revija će se održati 27. septembra u Milanu.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije