Valentino u Kataru

PORED FUDBALA, POSETIOCI MOGU DA UŽIVAJU I U SPEKTAKULARNOJ IZLOŽBI LUKSUZNE MODNE KUĆE

Ova godina je u znaku Valentina Garavanija, modnog maga koji je 23. maja napunio 90 godina, a tim povodom organizovana su mnoga dešavanja širom sveta, njemu u čast. Poslednja u nizu je spektakularna izložba luksuzne modne kuće Valentino, najveća je u njihovoj istoriji, upriličena u Dohi, gradu domaćinu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Pod nazivom Forever Valentino,  izložba se može pogledati u poznatom muzejskom prostoru M7 u Dohi, koji slavi inovacije i dizajn. Izloženo je više od dve stotine haute couture komada i pret-a-porter odeće, uključujući retko viđene ansamble dizajnirane za ikone kao što su Žaklina Kenedi i Njeno visočanstvo šeika Moza bint Naser. A tu su i kreacije od 60-ih, uključujući izbor haljina u njegovoj prepoznatljivoj crvenoj boji. Skice, crteži, medijski isečci, fotografije i dokumenti upotpunjuju izložbu. Za ovu priliku, modna kuća Valentino kreirala je ograničeno izdanje dukserice sa Garavanijevom ironičnom mantrom u crvenoj boji: Volim lepotu, nisam ja kriv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yury Okhlopkov (@yury.okh)

Izložba Valentino zauvek, može se pogledati do aprila sledeće godine, tako da ukoliko vas put odvede u Katar, nemojte propustiti priliku da budete svedok ovog jedinstvenog događaja iz sveta mode,

Foto: Profimedia

Tekst: S.M.

 

Najnovije