Harper's Bazaar Srbija

Vaš stil može biti ključan za pronalaženje vašeg savršenog parfema

Da li ste mob wife, old money ili clean girl?

Teško je pronaći parfem koji će vam savršeno pristajati, a spektar mirisa (cvetni, amber, sveži, drvenast) mogu se osećati pomalo nejasno i dvosmisleno. Umesto toga, identifikovanje vaše estetike mogao bi biti najlakši put do otkrivanja mirisa kog se ne možete zasititi.

Umesto zoniranja pojedinačnih nota, traženje estetike vašeg parfema fokusira se na to kako želite da se osećate i ko želite da budete. Naravno, baš kao i vaše raspoloženje, vaš stajling se može menjati iz dana u dan, ali će verovatno postojati ta suština kojoj redovno gravitirate. Na primer, znaćete da li imate tendenciju da idete u laganom i prozračnom pravcu, u odnosu na nešto duboko i teško.

Ako ste u balletcore timu, vaša parfemska estetika bi verovatno potpala pod meku, delikatnu, nežno-roze boju, dok bi grandž devojka mogla da se prikloni nečemu zemljanijem i šljunkovitijem. Ako volite trenutak mob wife estetike, cenićete malo luksuza sa mirisom koji je smeo, raskošan i seksi, dok će clean devojke ili minimalisti favorizovati mirise koji su sveži, lagani i nekomplikovani.

Dakle, najbolje parfeme za neke od najpopularnijih estetika u nastavku…

Mob Wife

Estetika mafijaške supruge je besramno uživanje u maksimalizmu: animal printovi, voluminozne frizure, dizajnerske torbe, zlatni nakit, dugi nokti. Dakle, miris mafijaške žene mora da ima glamur, samopouzdanje i seksipilnost. Kilian Angels Share je savršen za ovo. To je zapanjujuća i zavodljiva vanila koja miriše slatko, senzualno i jednostavno bogato.

Grandž devojka

Ako ružičasti cvetovi nisu vasa šolja čaja, estetika grandža može vam više prijati. Neuredan pristup znači da je neurednost dobrodošla i da se zamrljan smokey eye i pocepane hulahopke aktivno podstiču. Umesto pufova od vanile i konfeta od latica, najbolje je nešto seksi sa ivicom. Le Labo Thé Noir 29 ima sirovost koja jednostavno funkcioniše. Usredsređen na notu crnog čaja, ima zemljanu svežinu koja se podiže citrusom na vrhu, mekan, ali jak.

Light academia

Letnja verzija dark academie – light academia usredsređuje se na intelektualnu radoznalost na optimističan način. Ako bi vaš idealan dan uključivao popodneva u biblioteci, lutanje po galerijama ili istraživanje istorije starog grada pre nego što se smestite u omiljenu fotelju uz dobru knjigu, lagana akademija bi mogla biti vaša estetika. Ovde da bismo doneli idealizovanu interpretaciju mekog pergamenta – Diptyque L’Eau Papier.

Old money

Old money estetika dominira na TikTok-u sa preppy nostalgijom inspirišući modne trendove (pomislite brendove kao što su Hermes i Ralph Lauren, starinski nakit i klasične komade kao što su blejzeri, mokasinke i džemperi prebačeni preko ramena). Dočarava jahanje u Monaku, ispijanje šampanjca na polo utakmicama i nepo bebe koje žive svoj najbolji život. Ali u slučaju neuspeha porodične dinastije, možemo da iskoristimo dobro odabrane komade i mirise. Maison Francis Kurkdjian su majstori u kreiranju skupih mirisnih parfema, a najnovije lansiranje, Reflets d’ambre, ima estetiku starog novca u bocama. Miriše na nešto što bi vaša mama nosila 80-ih i kanališe vintage parfeme, kao što su Guerlain Shalimar i YSL Opium, na način koji sada možemo da cenimo. To je hrabar moćni parfem koji se otvara toplim amberom pre nego što se omekša u začinjen kremasti kašmir na koži.

Balletcore

Balletcore odaje počast lepom izgledu koji su balerine imale oko svojih proba. Razmislite: zamotajte topove, bodije, suknje od šifona i elegantne baletanke. To je prirodna, sofisticirana evolucija za sport, posebno ako želite da prihvatite stil koji je hiper-ženstven. Što se tiče mirisa, estetika zahteva meke ružičaste latice poput ruže i božura. Chanel Coco Mademoiselle savršeno se uklapa. Elegantan je, delikatan i romantičan, ali je i dalje svež i mladalački.

Clean girl

Zasnovana na minimalizmu, estetika clean girl je potpuna suprotnost preterivanju. Što se tiče lepote, trend ima prirodniji pristup sa blistavom kožom I no-makeup šminkom kao prepoznatljivim izgledom. Byredo Blance, mirisk koji podseća na čisto, savršen je mirisni odraz clean girl stila. Ispirisan je belinom, nevinošću i prozračnim prirodnim sjajem.

Strawberry girl

Jedan od naših omiljenih prolećno-letnjih trendova je pokret strawberry girl. Sladak je, zdrav i odaje počast sočnoj paleti boja jagode. Postoji organska romansa u trendu, koji dočarava piknike na otvorenom, šetnju kroz baštu i čitanje knjige na suncu. Što se tiče mirisa, naš izbor je Burberry Her Elixir koji miriše na milkshake od jagode. Sladak je, zabavan, sladak, voćan i ne shvata se ozbiljno – ali je ipak ukusan.

Foto: Promo, Instagram


Najnovije