Harper's Bazaar Srbija

Nedelja mode u Milanu bez brenda Versace

Kako Donatella Versace objašnjava svoju odluku.

Nedelja mode u Milanu održaće se od 23. februara do 1. marta, ali njoj neće prisustvovati jedan od njenih tradicionalnih – i glamuroznih – učesnika, Versace.

Kao što je kuća otkrila u izjavi za WWD, predstaviće svoju kolekciju za žene i muškarce zajedno – 5. marta, kroz tekući digitalni projekat.

Ova odluka nema nikakve veze sa pariskom Nedeljom mode koja započinje odmah nakon Milana i poklapa se sa datumom predstavljanja Versace kolekcije, kao ni sa lošim namerama prema Camera della Moda, organizatoru italijanske Nedelje mode, čija je kuća član već godinama.

Kao što je objasnila za WWD, Donatella Versace “odluka da kolekciju za jesen 2021. predstavimo nekoliko dana nakon završetka milanske Nedelje mode ne utiče na činjenicu da Versace ostaje ponosni član Camera della Moda i da će uvek biti ključni igrač i pristalica italijanske modne industrije. Ali moda je umetnost i ponekad moramo da radimo van uobičajenih puteva da bismo procvetali.”

Versace nije jedini koji će predstaviti kolekciju van Nedelje mode u Milanu. Brendovi Gucci i Bottega Veneta će takođe uskoro objaviti datume predstavljanja svojih kolekcija.

Najnovije