Harper's Bazaar Srbija

Wolf cut + šljokičasti kombinezon: Volimo novi imidž Lady Gage

Era "Mick Jagger" estetike.

Lady Gaga je tokom svoje karijere prošla kroz mnoge modne faze: od svojih Fame Monster avangardnih dana, do estetike kabarea u njenoj nedavnoj rezidenciji u Las Vegasu. Ali tokom poslednjih nekoliko nedelja, Gaga je od Josephine Baker prešla na Micka Jaggera, odbacivši pernate šešire i leptir mašne da bi prihvatila glamur tradicionalnog rokenrola.

Kao i sve njene različite ere, ova nova glam-rok persona ima svoju pozadinu. The Rolling Stones su 28. septembra objavili „Sweet Sounds of Heaven“ – još jedan singl sa dugo očekivanog albuma Hackney Diamonds, i u pitanju je duet sa Lady Gagom. Istog dana, Gaga je objavila fotografiju na Instagramu u žutoj majici Rolling Stonesa iz 1975, napisavši: „Ne obazirite se na mene, ja sam samo fan”.

Oslanjajući se na sklonost rok benda ka šljokicama, kožnim komadima i messy stepenima u kosi, osvrnula se na neke od Jaggerovih izgleda. Na nedavnom boravku u Electric Lady Studios, Gaga je nosila prugast blejzer sa šljokicama, preko crne svetlucave mini haljine visokog izreza, zajedno sa crnim kožnim čizmama do kolena. Ovaj outfit paralela je Jaggerovom šljokičastom blejzeru koji je nosio na evropskoj konferenciji za novinare 1973. Iz studija je izašla noseći lepršavu belu bluzu sa oversized blejzerom, kratkim crnim šortsom i čizmama do kolena, što je upućivalo na Mickove provokativne naborane košulje i komade koje je nosio kasnih 60-ih.

Da bi obeležila izlazak Hackney Diamonds albuma, Gaga je obukla svoj verovatno najglam rok izgled od svih: asimetrični uski kombinezon sa šljokicama i dubokim V-izrezom, koji kombinovala sa parom visokih potpetica. Jedna strana odela bilaje prekrivena običnom crnom bojom i imala je dug rukav, dok je druga strana bez rukava bila crvena sa crnim dijagonalnim prugama. Stajling je zaokružila tankim, crnim, prozirnim šalom i srebrnim lancima.

Nadamo se da je ova glam rok era tek u nastajanju, jer nakon njenog nastupa sa Rolling Stonesima sada očajnički žudimo za rokenrol albumom i Lady Gage.

Foto: Profimedia, Instagram

Harper’s Bazaar

Najnovije