Harper's Bazaar Srbija

Zavirite u vodeću prodavnicu Dolce & Gabbana u Seulu

Vodeći butik italijanske modne kuće Dolce & Gabbana otvoren je u Seulu.

Zgrada se nalazi u glavnoj gradskoj ulici i predstavlja stakleni cilindar postavljen između četiri granitna stuba, koju su dizajnirali Ateliers Jean Nouvel i Jean Nouvel Design. Izuzetno prozirno staklo i crna boja, simbol apsolutne elegancije, međusobno su u kontrastu, stvarajući snažan, ali atraktivan izgled.

Unutrašnjost butika konstruisana je oko širokog spiralnog stepeništa obloženog mermerom Nero Marquina. Neprimetno povezuje različite nivoe, pozivajući posetioce da istražuju kolekcije Dolce & Gabbana. Enterijerom dominira crna u bezbroj nijansi i završnih obrada. Sjajno crno staklo, sivi beton i crni aluminijum u interakciji sa toplim i sofisticiranim nijansama mango drveta stvaraju prijatnu i sofisticiranu atmosferu. Da bi predstavili kolekcije, dizajneri su koristili modularne elemente na koje su police i šipke pričvršćene na različitim visinama.

Na krovu se nalazi otvorena terasa na vrhu velike polukružne nadstrešnice, koja je svojevrsni nastavak spiralnog stepeništa. Ovde posetioce dočekuju zaobljeni granitni bar, elegantne crne metalne stolice i ukusni kokteli na bazi martinija.

Foto:Dolce & Gabbana/Ateliers Jean Nouvel

Najnovije