Kako je Julia Roberts reagovala na esej koji je Jennifer Lawrence napisala o nejednakim zaradama

Esej koji je Jennifer Lawrence napisala o razlikama u zaradi sredinom oktobra, i domino efekat koji je isti izazvao pokaozao se kao veoma uspešan. Naravno, Kate Winslet kaže da je razgovor o tome vulgaran, ali je Bradley Coopera inspirisao da svojim koleginicama pomogne u pregovorimo oko većih zarada, a The Hollywood Reporter je najavio da više neće rangirati žene na listi uticajnosti. Jenniferin esej je bio katalizator za promene, i pokazao da 'pop culture feminizam' neke stvari preterano uprošćeno prikazuje.

Sada se i Julia Roberts oglasila povodom eseja, u značajno drugačijem tonu nego Winsletova, i rekla da Jennifer treba da bude pohvaljena za svoj hrabri esej.

"Divim joj se," Julia je rekla Michaelu Strahanu u emisiji Good Morning America. "Ona je mlada, neverovatna, talentovana žena puna samopouzdanja, i sviđa mi se što je uskomešala situaciju... mislim da je dobro kad se to uradi. Mislim da je dobro postaviti se u stilu 'Izvinite! Ovamo! Ja znam nešto i to me frustrira i zašto je to tako?'".

Jenniferino umeće da uskomeša stvari je dokaz da žene imaju moć da naprave značajne promene i motivišu svoje saborce na isto.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još