Portonovi
Poznati

Šta se dešava kada desna ruka Gwyneth Paltrow odluči da progovori o slavnoj Goop kompaniji?

“Wellness kultura ume da bude toksična”

Sedam godina je Elise Loehnen bila desna ruka holivudske glumice Gwyneth Paltrow, kao šefica u njenoj wellnes kompaniji Goop. Onda je, iz vedra neba, odlučila da otkrije istinu o svemu. Kako se i očekivalo kada se pojavila na videu na Instagramu, Elise je izrekla dosta teške optužbe na račun svoje bivše poslodavke, tvrdeći da je raditi tamo bilo “toksično”.

Da krenemo iz početka. Svi koji su gledali podkast Goopa, sećaju se i Elise, koja se tu pojavila kao jedna od voditeljki. Ona je, zajedno s Gwyneth, bila i redovna u Netfliksovoj seriji Goof laboratorija, ali se sve promenilo još pre dve godine, kada je Elise odlučila da da otkaz. U početku je govorila da je razlog njenog odlaska pisanje knjige. Međutim, kako je vreme prolazilo, detalji su polako počeli da izlaze na videlo.

– Svoj posao u Goopu sam napustila pre gotovo dve godine i tada sam odlučila da se odreknem svih “čišćenja” –kaže Elise danas. – Za mene je to postalo sinoninom za dijetu i razna ograničenja. Stalno sam osećala pritisak, imala osećaj da nemam zdravi odnos sa svojim telom. Stalno sam pokušavala da se kaznim, kontrolišem. Poslednje dve godine jedem kao tinejdžer i moram vam reći da uživam u tome – rekla je u svom videu Elise. Ona je direktno optužila problematične wellness trendove za “iskrivljenu” sliku koju je imala o sopstvenom telu.

Kako je rekla, nakon što je napustila Goop, odbacila je sve ideje koje su joj tamo nametnute, jer je rešila da njeno telo treba da izgleda kao kod 42-godišnjakinje koja ima dvoje dece. – Wellness kultura zna da bude toksična – iskrena je Elise – Pokušavam da pronađem mesto gde opet mogu da počnem da volim svoje telo. Odbijam da se kažnjavam hranom ili da se suzdržavam, da bi održavala kilograme ispod nivoa koje moje telo zapravo želi. Nemam ni energije ni želje za tim – čuju se reči bivše šefice iz Goopa. Inače,Elise nije prva koja je progovorila o toksičnoj radnoj sredini u kompaniji Goop, s lošom atmosferom među radnicima i “zlim devojkama”, kao i malim platama.

Foto: Profimedia

Tekst: Milica Đorđević

 

Pročitajte još