Harper's Bazaar Srbija

5 serija koje će vas ovog leta povesti na put oko sveta – iz fotelje

Leto je i zvanično počelo, što znači da je pravi trenutak da počnemo da planiramo svoje naredno putovanje. More ili planina, seoce ili egzotična destinacija – lokacija nam i nije toliko bitna, koliko je bitno da se najzad odmorimo, napunimo baterije i sebi pružimo baš sve o čemu smo maštali tokom beskonačno dugih dana provedenih u kancelariji.

A, dok čekamo datum polaska ili, pak, dok razmišljamo o mestu na kom ćemo provesti slobodne dane, šta kažete na to da se otisnete na još jedno instant putovanje? Ovoga puta, na destinacije koje možda nikada ne biste posetili, i to iz vaše fotelje!

U pravu ste, mislimo na sve one fantastične originalne dokumentarne serije, filmove i emisije posvećene prirodi, istoriji, nauci, društvenim fenomenima – svemu onome o čemu do sada možda niste razmišljali, ali vam je i te kako primamljivo. Sve ove avanture možete doživeti zahvaljujući kanalu National Geographic na kom će se tokom narednih meseci emitovati neke od najboljih serija koje će vas povesti na put oko sveta, bez da napustite udobnost svog doma. Ovo su naši favoriti:

Evropa odozgo

Zavirite u do sada nepoznate predele od kojih zastaje dah, a među kojima se nalazi i naša zemlja. U četvrtoj sezoni “Evrope odozgo”, moći ćete da preletite preko najupečatljivijih prirodnih znamenitosti Srbije, njenih šuma, reka, planina, klisura i kanjona i vidite one lepote koje su stvorili genijalni kreativci.

Ilegalna trgovina – Marijana Van Zeler

Marijana Van Zeler vodi nas na malo drugačiji put oko sveta – tajnim tokovima podzemlja. Nakon što je tragajući za odbeglim američkim neonacistom igrom slučaja završila i u Srbiji, gde se ovaj sakrio od Interpola, Marijana u narednoj sezoni putuje u susednu nam Rumuniju ne bi li otkrila kako funkcionišu misteriozni putevi distribucije narkotika na Balkanu.

Primitivni opstanak

Hejzen Odel, čuveni avanturista i zvezda ovog serijala, u jednom od intervjua otkrio je da bi voleo da se u nekoj od narednih sezona otisne u “Primitivni opstanak” sa našim Andrejem Maričićem, koji ne krije da mu je Odel oduvek bio uzor. Uskoro ćemo saznati da li će se to možda desiti baš ovog leta!

Izgubljeni gradovi

Svi koji vole drevne metropole antičkog sveta i uzbudljive priče o nekada velikim i moćnim civilizacijama s nestrpljenjem čekaju novi serijal “Izgubljenih gradova” put kojih vas vodi čuveni istraživač i avanturista Albert Lin. Spajajući pustolovinu, nauku i arheologiju, uz pomoć visoke tehnologije, videćete kako pred vašim očima, na malom ekranu, oživljavaju gradovi i njihovi stanovnici iz starog sveta.

Skriveni ukusi sveta

Sa “Skrivenim ukusima sveta” vraća nam se i Gordon Remzi, a koje će specijalitete i iz kojih udaljenih delova planete sa malog ekrana doneti pravo na naš sto, videćemo u novoj sezoni najspektakularnijeg kulinarskog TV putopisa. Jedva čekamo!

PROMO

Najnovije