Harper's Bazaar Srbija

Sličnost je zapanjujuća: Nove slike Ane de Armas u liku Marilyn Monroe

A izašao je i novi trejler za film Blonde.

Kada je Netfliks objavio tizer za novi film o Marilyn Monroe, u kojem glavnu ulogu tumači Ana de Armas, publika je bila šokirana sličnošću između mlade španske glumice i tragično preminule dive.

Reč je o ostvarenju Andrewa Dominika, Blonde, koje je kod nas prevedeno kao Plavuša, a za koje je de Armasova morala da ima ozbiljne, ne samo fizičke već i “duševne” pripreme, s obzirom na to da tumači jednu od najkompleksinijih glumica koje su ikad postojale.  

Da se Ana potpuno stopila sa ulogom holivudske dive pokazuju i nove Netflixove fotografije, koje su ekskluzivno objavljene u magazine Vanity Fair.

De Armasova se oko godinu dana spremala za lik Marilyn, ne bi li dočarala svaki deo njenog života i karijere.

– Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće, ispričala je za magazine People.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, morala je svakodnevno, po nekoliko sati, da sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju su kasnije stavljali periku. 

Fizičke pripreme nisu ni upola bile teške kao one emocionalne i psihološke.

– Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan, izjavila je. 

Film će premijerno biti prikazan 28. septembra na Netflixu, a pored Ane, od većih zvezda u njemu se pojavljuje Adrien Brody koji igra glumičinu veliku ljubav, pisca Arthura MIllera. 

Pogledajte najnoviji trejler za film: 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije