Harper's Bazaar Srbija

Pogledajte red carpet sa premijere filma “Nebesa” Srđana Dragojevića

Filmska alegorija sa elementima crne komedije postavlja neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka.

U sredu je, u Beogradu, održana domaća premijera filma “Nebesa” u punoj sali Kombank dvorane.

Novi film Srđana Dragojevića svetsku premijeru imao je 5. avgusta na festivalu u Lokarnu.

Na beogradskom crvenom tepihu ove večeri, najveću pažnju privukli su glumica Anđelka Prpić u društvu Miloša Timotijevića, kao i glumice Nela Mihailović, Nataša Marković,  Ksenija Marinković, te glumci Goran i Bojan Navojevec, Srđan Žika Todorović

Srpska glumica Anđelka Prpić poznata je po dobrom osećaju za stil, a njena tamna kombinacija sa mini haljinom koja se spušta na ramena uz trendi torbu i visoke kožne čizme odlično je ocenjena. Popularni Miloš Timotijević takođe je bio vrsno stilizovan: taman džins i rolka u kompletu sa sivim sakoom i čizmama od prevrnute kože kombinacija su kojoj se nema šta zameriti.

Ova filmska alegorija sa elementima crne komedije inspirisana je trima pričama francuskog pisca Marcela Aimea.

Priče o uticaju “čuda” na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu, smeštene su u 1993, 2001. i 2026. godinu. Pojava “čuda” je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi.

Film postavlja neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka.

Nebesa” su film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja.

Ovo je prvi film koji je nastao u koprodukciji svih šest zemalja bivše Jugoslavije: Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

U galeriji pogledajte fotografije sa premijere filma “Nebesa” u Beogradu.

Foto: Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije