Harper's Bazaar Srbija

Spremite se za bindžovanje: Predstavljamo serije koje stižu u avgustu

Neke od njih jedva čekamo!

Ovo je jedno od najvrelijih leta ikada, a vreo je i sadržaj koji su nam za bindžovanje spremile streaming platforme za avgust!

Tu su nove sezone nekih omiljenih serija, ali i neka poptpuno nova ostvarenja kao što je najiščekivaniji prikvel svih vremena, House of Dragon (Kuća zmaja), koji se bavi događajima koji su se desili pre onih u Igri prestola, kada smo pratili voljene likove iz kuća Stark i Lankaster.

Industry, HBO Max, prvi avgust

Konačno stiže druga sezona serije koja je bez neke velike pompe stekla ogromnu popularnost. Priča prati grupu mladih bankara dok se nose sa svakodnevnim stresom radeći za veliku kompaniju.

The Sandman, Netflix, peti avgust

Nakon godina neuspešnih pokušaja da se adaptira Neil Gaimanov klasični serijal stripova, The Sandman dolazi na Netflix petog avgusta. To je obradovalo sve ljubitelje ovog stripa, koji se smatra najznačajnim stripom devedesetih godina. Sandman je neverovatan skup raznih mizologija, ličnosti i priča koje imaju jednu zajedničku tačku, samog Gospodara snova. Tom Sturridge u seriji tumači Dreama (Morpheusa), vladara eteričnog carstva poznatog kao The Dreaming. U glumačkoj postavi se nalaze i dva Game of Thrones veterana – Gwendoline Christie koja igra Lucifer Morningstara i Charles Dance, koji tumači Rodericka Burgessa.

Locke & Key, Netflix, Deveti avgust

Treća i finalna sezona vrlo popularne Netflixove avanture koja se bavi bratom i sestrom blizancima koji se, nakon što im otac umre, doseljava u izolovanu vilu na kraju sveta koju opsedaju duhovi prošlosti i misterija oko ključeva koji mogu da otvaraju portale u druge dimenzije, da fizički menjaju osobu, da je zarobe iza ogledala i slično.

Never Have I ever, Netflix, dvanaesti avgust

Treća sezona jedne od najvoljenijih Netflixovih coming of age komedija koja govori o Devi, srednjoškolki indijskog porekla koja mora da balansira između kulturnog nasleđa, stroge mame, prelepe rođake koje živi sa njom u kući, problemima koje imaju sve mlade devojke ovog sveta – odabrati dečka u kog si oduvek zaljubljena ili onog koji je uvek tu za tebe… Seriju producira Mindy Kaling, a narator je John McEnroe.

A League of Their Own, Amazon Prime, dvanaesti avgust

Serija je inspirisana istoimenim filmom Penny Marshall iz 1992. i govori o grupi žena, profesionalnih igračica bejzbola koje putuju širom Sjedinjenih Američkih Država koje se rapidno menjaju usled II Svetskog rata. Igraju Abbi Jacobson, D’Arcy Carden, Chanté Adams, Nick Offerman i drugi.

Echoes, Netflix, Devetnaesti avgust

Limitirana, misteriozna serija o identičnim blizancima koji bivaju rastavljeni po rođenju. Njihovi životi teku različito, ali mirno, sve dok jedan od njih ne nestane. U seriji igra Michelle Monaghan, Matt Bomer, Daniel Sunjata i drugi.

House of the Dragon, HBO Max, dvadesetdrugi avgust

Matt Smith i Olivia Cooke glavne su zvezde najiščekivanije serije ove godine – spinofa odnosno prikvela serije Igra prestola. Sve se dešava pre nego što su se dogodili događaji koje smo gledali u Igri, a novo ostvarenje prati nastajanje porodice Targaryens.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Netflix Promo, YouTube

 

 

Najnovije