Harper's Bazaar Srbija

Zbog čega kraljevska porodica strepi od nove sezone Krune?

Ova sezona se očekuje s naročitim nestrpljenjem, jer je Netflix odbio da usliši molbe prestolonaslednika Williama da se ne prikažu scene zloglasnog intervjua koji je princeza Diana dala novinaru Martinu Bashiru. Slede spojleri.

Nova sezona “Krune” će biti brutalnija od onog što se očekuje, a nisu prihvaćene ni molbe princa Williama da se iz serije izostave njemu posebno osetljivi djelovi, piše Daily Mail.

Napet novi trejler prikazuje dramatičan raspad Dianinog i Charlesovog braka nakon što je Netflix otkrio da će se serija vratiti 9. novembra, sa debijem Imelde Stonton kao kraljice Elizabete II.

U videu koji počinje sablasnim glasom, ide zvanična izjava Bakingemske palate, koja “sa žaljenjem” saopštava podancima i celom svetu da se “princ i princeza od Velsa rastaju“. Zatim se čuje novinski bilten koji kaže: „U Britaniji je uzbuna nakon što je princ Čarls ogolio svoju dušu naciji, ali je princeza od Velsa zaobišla svog muža govoreći o svom braku, njenom životu i budućnosti.“ Potom ide kakofonija izveštaja koji kulminiraju frazom: “Ovo postaje sveopšti rat” dok se na ekranu vidi kako se par sprema za intervjue. 

Fanovi neće videti smrt princeze Dajane u ovoj seriji jer njena smrt – koja se dogodila 1996. godine – neće biti pokrivena sve do šeste i poslednje sezone. Dakle, slom braka Charlesa i Diane je centralni deo deset epizoda koje su pred nama.

Uprkos molbama njihovog sina i prestolonaslednika Williama, striming servis Netflix će prikazati scene zloglasnog intervjua koji je princeza Diana dala novinaru Martinu Bashiru, tada najvećoj zvezdi BBC-jeve emisije Panorama. Tada je rekla da je u njezinom braku s Charlesom bilo troje ljudi, pritom misleći na njegov odnos s Camillom. Prošle godine princ William je tražio da intervju s Bashirom, koji je inače dobijen na prevaru, više nikada ne sme izaći u javnost. Izvori su tada jasno dali do znanja da se to odnosi i na serije i filmove. Prikaz članova britanske kraljevske porodice će, kako se može naslutiti, biti nemilosrdan. Daily Mailovi kritičari kažu da su autori serije otišli predaleko i da serija sadrži precizne rekonstrukcije najprivatnijih razgovora, da je prikaz starijih članova kraljevske porodice izuzetno okrutan, dok su neke scene na ivici klevete.

Prikazaće se William koji gleda majčin intervju, a Charles psuje i besni posle onog dela u kojem je Diana izrazila sumnju u njegove sposobnosti kao budućeg kralja. Charles je navodno prikazan kao “lukav, nestrpljiv i nesvestan svoje očajničke želje da postane kralj”, piše Daily Mail. Detaljno će se prikazati i razgovori Charlesa i Camille, kao i fiktivne svađe oko budućnosti monarhije i Dianina romansa s dr Hasnatom Khanom, uglednim kardiohirurgom.

Netflix je, inače, uporno odbijao da na špicu stavi da je “svaka sličnost slučajna” i tvrdio da je serija fikcija. Na kraju su popustili pa su na poslednji trejler stavili upozorenje da je reč o “dramatizaciji inspirisanoj stvarnim događajima”.

Tekst: Milica Đorđević

Foto: Profimedia

Najnovije