Harper's Bazaar Srbija

Šta rade bogataši u opasnosti? Odgovor znaju Nicole Kidman i Hugh Grant

Od nove mini-serije HBO očekuje se mnogo jer okuplja neka od najvećih imena Holivuda

Nicole Kidman i Hugh Grant u mini-seriji “The Undoing”

Svaki projekat HBO jedva se čeka jer se publika vezala za njihov format mini-serija, a naročito mnogo očekujemo ako u seriji igraju najveća imena Holivuda. Posle nekoliko odlaganja zbog koronavirusa, streaming servis ovog giganta konačno najesen pušta u streaming novo ostvarenje “The Undoing”. Serija predstavlja Nicole Kidman i Hugha Granta kao Grace i Jonathana Frasera, bračni par koji u Njujorku živi raskošni san pun privilegija, kakav su oduvek želeli. Preko noći, sve što su do tada izgradili nestaje zaslugom jedne nasilne smrti, lancu užasnih obrta i veoma javnoj katastrofi. Kako bi sačuvala decu i porodicu, Grace mora da “rasklopi” dotadašnji život i sastavi novi. – To rade bogati i uspešni ljudi kada se nađu u opasnosti – kaže lik žene koju igra glumica Noma Dumezweni. – Sakriju ružnu istinu kako bi se zaštitili…

Glumački par igra uspešne Njujorčane 

Autor serije David E. Kelley je inspiraciju za šest napetih nastavaka pronašao u knjizi “Moraš da znaš” Jeana Hanffa Korelitza. I njemu i Kidman je ovo druga saradnja za HBO, posle serije “Nevine laži”. Australijska glumica će opet imati dvostruku ulogu, kao jedna od glavnih junakinja i kao producent. Iza projekta stoji njena kompanija Blossom Films, koja je koja je stajala i iza “Nevinih laži”. Tada je Kidman osvojila nagradu Emmy za najbolju glumicu u seriji, igrajući domaćicu, bivšu pravnicu, koja pokušava da pobegne od nasilnog supruga. U novoj seriji HBO Kidman je psihoterapeutkinja, supruga uspešnog onkologa koga igra bitanska zvezda Hugh Grant. Majka je sina i autorka knjige u kojoj deli savete o muškarcima, a onda se nađe u vrtlogu zastrašujućih otkrića.

Donald Sutherland je neumoran u devetoj deceniji  

– U seriji ništa nije onako kako izgleda – odgovorila je Kidman na pitanje šta ju je privuklo ovom projektu. Serija nam priređuje još jednu poslasticu: u sporednoj, ali važnoj ulozi gledaćemo neumornog, 85-godišnjeg majstora glume Donalda Sutherlanda, a nastavak postave čine još Edgar Ramirez, Ismael Cruz Cordova, Matilda De Angelis, Lily Rabe i Sofie Grabol. Premijera  “The Undoing” je najavljena za 25. oktobar.  

Autor: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Najnovije