Sjaj za usne je ponovo IN zahvaljujući nostalgiji za 90-im (i Victoriji Beckham)

I više nije onako lepljiv!

Ako bi trebalo da biram između 90-ih i 2000-ih, uvek bih pre odabrala 90-e, naročito ukoliko govorimo o šminkanju (da, savršeno sam svesna trenda tankih obrva). Mada, ruku na srce, ni grunge stil koji je vladao te decenije nije za zanemariti. 

Uglavnom, izgleda da nam se ove sezone smeši još jedan trend inspirisan pomenutom erom, za čije "oživljavanje" je kriva niko drugi do Posh Spice. Naime, reč je o nekada svima omiljenom sjaju za usne koji ćemo tokom narednih meseci očigledno ponovo nositi. Iskreno, nismo iznenađeni - ako ćemo "progutati" farmerke sa niskim strukom, zašto ne bismo i sjaj za usne. 

Ipak, dobra vest je da sjajevi za usne koje ćemo nositi ove sezone nisu ni nalik onim lepljivim i potpuno nenosivim sjajevima iz 90-ih. Victoria Beckham je mislila na sve nas kada je lansirala novi makeup proizvod sa potpisom "Victoria Beckham Beauty" čija formula je, kako sama kaže, prelepa, reflektuje svetlost poput ogledala, a uopšte nije "teška" i lepljiva na usnama. Može li lepše? Sumnjamo!

A kako ćemo nositi sjaj za usne u 2021/2022. godini?

Samostalno, ukoliko volite minimalistički look, ili pak u kombinaciji sa braon olovkom, ukoliko baš želite da rekreirate trend 90-ih. Naravno, u obzir dolaze i sve druge nijanse olovaka za usne, sve zavisi od toga da li je reč o dnevnoj ili večernjoj varijanti. 

Ukoliko vam je potrebno još inspiracije kako da ispratite ovaj trend, ne tražite dalje od fotografija Rachel Green (Jennifer Aniston), Cindy Crawford ili Naomi Campbell. Ikone 90-ih definitvno najbolje znaju!

Foto: Profimedia, Instagram (printscreen)

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Pročitaj još