Da li je gustim obrvama odzvonilo? Tanke obrve iz 90-ih se (izgleda) vraćaju

Kada se Rihanna 2018. godine pojavila na naslovnoj strani magazina Vogue sa svojim nezaboravnim beauty izdanjem koje je uključivalo ultra, ultra tanke obrve, svi su komentarisali da ne, čak ni ona ne može da “vrati iz mrtvih” ovaj sada omraženi trend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Tri godine kasnije dolazimo u situaciju da se pitamo da li se tanke obrve iz 90-ih ipak vraćaju i da li će zaista zameniti naše voljene guste obrve? Da li smo spremni na ovo?

Nije čudno da se trendovi 90-ih vraćaju, ali, što se nas tiče, ne mora to baš po svaku cenu. Da, tokom ove dekade većina nas je imala tanku liniju dlačica koju smo nazivali obrvama (jer ako nismo, da li smo uopšte živeli u 90-im) ali neki trendovi zaista treba da ostanu tamo gde im je i mesto – u prošlosti.

Dobro, možda sam malo subjektivna po ovom pitanju – nakon užasno istanjenih obrva koje sam jedva pustila da porastu do prirodne gustine, zauvek sam zaboravila na pincetu, ali dobra stvar u vezi sa savremenim trendovima je ta da vas niko ne tera da ih pratite. Danas je više nego ikad dozvoljeno da budemo to što jesmo bez obzira da li to znači da pratimo trendove ili ne, i u tome je cela poenta. Neko će tanke obrve obožavati, neko prezirati, neko će jedva čekati da ih ponovo istanji, dok će neko ostati pri voljenim soap brows. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Svi se sećamo ovakvih beauty izdanja poznatih ličnosti kao što su Linda Evangelista, Naomi Campbell, Kate Moss, Angelina Jolie, Gwen Stefani i Drew Barrymore, ali zvezda koja nam danas na najbolji način predstavlja trend tankih obrva je Bella Hadid. Ruku na srce, Bella nikada i nije bila pristalica gustih, punih obrva, ali nešto nam se čini da su njene inače tanke obrve – još tanje!

U kombinaciji sa debljinom obrva (ako se to može nazvati debljina) dolazi i poseban oblik obrva koji je takođe ultra popularan – ravne, sa blago podignutim krajevima kako bi se oči i jagodice učinili vizuelno iskošenijim. Setimo se njenog izdanja sa Filmskog festivala u Kanu koje je najbolji primer:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Kao i mi, internet je podeljenog mišljenja – nekome ne pada na pamet da se ponovo upušta u avanturu zvanu čupanje obrva do iznemoglosti nakon godina i godina beauty rehabilitacije istih, ističući da gotovo niko, ali niko, ne izgleda bolje sa tankim obrvama ukoliko njihove prirodne obrve već nisu takve.

@askellenbeauty

#stitch with @21anjj she must be stopped #brows #skinnybrows #bigbrows #funny #makeup #microblading

♬ original sound – AskEllenBeauty

@askellenbeauty

I will never agree to this. #brows #skinnybrows #90s #90sbrows #makeup #makeupartist #funny #makeitstop

♬ original sound – Charles Osborne

Naravno, ima i onih koji žive za tanke obrve!

@happistarr1

I’m living for skinny brows 😍😭 #makeup #y2k #eyebrows #fypシ #virall

♬ Dinero – Trinidad Cardona

Ukoliko želite da se podsetite kako bi vam tanke obrve stajale, isprobajte Time Warp Scan filter na TikToku – ko zna, možda vam se svidi, a možda shvatite da je prirodnost ipak bolja…

@hayleybuix

Thin brows yay or nay?:)) #eyebrowtutorial #eyebrowsonfleek #fyp

♬ why is this audio blowing up – dom 🤞🏼

Dobra vest za sve one koji bi da isprate ovaj trend, jeste ta da ne morate da se obavezujete – postoji način da uz pomoć šminke postignete isti efekat.

@jaclynforbes

stitch w @kirsty.belle 🤭 bye bye brows! how to block ur brows and test out thin brows #thinbrows #viralmakeup #makeuptransformation #makeuptrends

♬ original sound – Jaclyn Forbes

Dakle, dopadalo nam se to ili ne, tanke obrve bez sumnje privlače pažnju. Ipak, ostaje da vidimo koliko dugo će opstati na beauty sceni ovoga puta…

Foto: Instagram / @bellahadid

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije