Umesto botoksa: sve što treba da znate o jogi lica

Mladost dostupna svima!

Kozmetičke klinike nude širok izbor postupaka protiv starenja: od injekcija do neinvazivnih (bez hirurških intervencija). Isprobavanje jedne od ovih metoda podmlađivanja često je skupo, pomalo zastrašujuće, a u trenutnoj situaciji jednostavno je nerealno.

Joga lica dolazi u pomoć svima koji žele da održe lepotu i mladost kože kod kuće. Ovo je veoma stara praksa, koja sve više dobija na popularnosti u industriji lepote. Kao što ime govori, takva joga je usmerena na rad mišića lica, njihovo opuštanje i jačanje.

Kako deluje joga lica?

Mišići lica (a kod ljudi ih je 57) mogu se trenirati i tonirati na isti način kao i bilo koji drugi. S godinama se smanjuje količina masnog tkiva na licu, mišići slabe, što uzrokuje bore. Redovno izvođenje vežbi omogućava vam da opustite one mišiće lica koji su hronično napeti, te da ojačate i oslabite tonus. Pored toga, takva joga pomaže da se poboljša cirkulacija krvi u mišićnom tkivu lica, što omogućava da koža bude bolje zasićena kiseonikom, što zauzvrat, stimuliše proizvodnju kolagena (koji znatno nestaje nakon 30. godine).

Prednosti joge za lice nisu neutemeljene, studija sprovedena 2018. godine na Univerzitetu Sjedinjenih Država potvrdila je njenu efikasnost u podmlađivanju i održavanju tonusa mišića lica. Redovno vežbanje daje vidljiv efekat već posle dve nedelje vežbanja, ali ne smete prestati da radite vežbe. Mišićima lica, kao i svim ostalim mišićima našeg tela, potrebni su redovni treninzi da bi se održali u dobroj formi. Iako je svrha joge za lice podmlađivanje, ona može pomoći ne samo u ovome. Natečenost (ako je ne uzrokuju unutrašnje smetnje) ili druga brada - sve se to ispravlja vežbama joge za lice.

Glavna stvar je da ih izvodite mirno, korektno i redovno, jer u protivnom neće biti efekta.

Kako raditi vežbe?

Za vežbe potrebno vam je samo ogledalo za kontrolu ispravnosti vežbi. Ravna leđa i ravnomerno disanje takođe neće biti suvišni. Dermatolozi takođe preporučuju vlaženje kože pre izvođenja vežbi: nanesite serum, kremu za oči i laganu hidratantnu kremu. Prvo, povećaće elastičnost kože i neće joj dozvoliti da se isteže tokom vežbanja, a drugo, aktivne supstance će lakše prodreti u dublje slojeve kože.

Ispod ćete pronaći neke od vežbi za jogu lica.

Vežba broj 1: normalizuje cirkulaciju krvi i pomaže prirodnom podizanju obraza

Kako to učiniti: napunite obraze vazduhom. Držeći vazduh, pljeskajte dlanom po desnom obrazu 30 sekundi, a zatim, ako je potrebno, udahnite ponovo vazduh, ispunite levi obraz i ponovite postupak.

Vežba broj 2: smanjuje bore

Kako to učiniti: pritisnite jezikom ugao usana. Veoma polako, treba lizati usne iznutra. Ponovite vežbu u suprotnom smeru. Nakon 30 sekundi, potpuno opustite mišiće i nekoliko puta duboko udahnite kroz nos.

Vežba broj 3: pomaže zatezanje kože i izbegavanje pojave druge brade

Kako to učiniti: stisnite ruku u pesnicu i naslonite bradu na nju - tako da je donja vilica paralelna s podom. Snažno otvorite i zatvorite usta 30 puta, a zatim polako ližite zube i ostavite usta otvorena 30 sekundi.

Vežba broj 4: aktivira mišiće ispod brade i pomaže zatezanje kože vrata

Kako to učiniti: pokušajte da nagnete glavu što je više moguće, ali bez nelagode. Lagano stisnite usne i dodirnite nepce vrhom jezika 60 puta u minutu.

Vežba broj 5: aktivira cirkulaciju krvi i opušta mišiće lica

Kako to učiniti: 20 sekundi dodirujte vrhovima prstiju obraze, donju vilicu i usta, a na kraju masirajte vrat.

foto:bazaar.ru

M.L.

Pročitajte još

Pročitaj još