Le lion je novi parfem modne kuće Chanel

Chanel je obogatio svoju kolekciju parfema, a nezi kože i tela je posvećena posebna pažnja. Coco Chanel je svojim stilom menjala svet, a modne zapovesti ostavljene generacijama važe i dan danas.

Čuvena Mademoiselle Coco je rođena 19. 8. 1883. godine, a upravo iza datima rođenja se krije simbolika novog parfema. Neukrotiv, veličanstven i divlji, njen zodijački znak je i paradigma njene ličnosti. Ukazuje na njen karakter, upečatljivost, ali i na lavovske poduhvate koji bude inspiraciju i divljenje.

Parfem Le lion je upravo inspirisan takvim karakterom, njegov kreator – Oliver Polge ističe da je namenjen i ženama i muškarcima. Kako sam naglašava, vizija ovog parfema nije lav kao životinja, već vizija velike ličnosti, puna unutrašnje snage koja hrabro korača. 

Ovaj unisex parfem je ispunjen orijantalnim mirisnim notama, a bazu kapljica Le liona čine aroma vanile, sandalovina i mošus. Ova baza mirisa se suptilno nastavlja na središnje note – labdanum, amber i konačno do pozadinskih, bergamonta i limuna. Na prvo prskanje podseća na jesenju svežinu, a već svakog sledećeg puta odiše elegancijom i hedonizmom uz intenzivan spoj cvetnih aroma.

Iako neki stereotipno ističu da je Le lion naklonjeniji muškarcima, nema razloga da se ovaj parfem ne nađe na vratu jedne žene.

Pročitajte još

Pročitaj još