Summer art de la table: Odlični predlozi za ukrašavanje stola na vašem balkonu ili bašti

Leto je stiglo i vreme je za promene u dekoraciji. Naročito nas zanimaju spoljni delovi naše kuće jer želimo da više vremena provodimo napolju, ali i da naši prostori na otvorenom izgledaju uredno i strilizovano. Ukoliko ste uredili balkon i odabrali pravo cveće i osvetljenje, vreme je da dekorišete stolove i pozovete svoje prijatelje na lagani letnji ručak ili večeru pod zvezdanim nebom.

Izdvojili smo nekoliko najmodernijih predloga za postavljanje vrhunskog letnjeg umetničkog stola!

C is for Colors

Boje se smatraju „ključnim“ u dekoraciji - posebno na stolu gde želimo da sve bude savršeno. Ovog leta recite ogromno „da“ jarkim bojama i zabavnim nijansama, poput jarko žute ili ružičaste.  

Dodajte cvetne aranžmane

Cveće, naravno, ne bi trebalo da nedostaje pri postavljanju stola. Izaberite ruže, suncokrete ili bele rade za vrlo prirodan i romantičan efekat. Dodajte vazu sa cvećem koja će postati centralni komad na stolu i manje cvetne kompozicije koje će dati fantastičan karakter celoj priči.

Izaberite idealan stolnjak

Stolnjak je verovatno prva stvar na koju pomišljamo prilikom postavljanja stola, jer je „osnova“ stola i privlači pogled od prvog trenutka. Predložili bismo vam da odaberete minimalističke opcije, koje će vam omogućiti da se "igrate" sa dodatnim bojama i ukrasima. Jednostavna bela je takođe idealna. Međutim, ako želite nešto zabavnije odlučite se za crveni karirani stolnjak, koji će vam vratiti sećanja na porodična okupljanja.

Obratite pažnju na posuđe

Podjednako je važno i posuđe koje odaberete jer na neki način definiše stil ukrašavanja. Opet, najbolje rešenje je odlučiti se za porcelansko belo posuđe i kristalne čaše. Alternativno, izaberite tanjire sa zabavnim motivima koji su u skladu sa letnjom sezonom. Što se tiče podmetača, pleteni dizajni se smatraju vrhunskim trendom, dok u suprotnom možete odabrati dizajne intenzivnijih boja kako biste svom stolu dali pop karakter.

Recite "da" zlatnim dodacima

Uz belu i druge intenzivne boje, zlatni detalji ne smeju nedostajati, kako bi se dobio još elegantniji i glamurozniji karakter. Izaberite zlatni pribor za jelo, metalne svećnjake, vazu za cveće ili prstenje za salvete na tanjirima. Takođe možete dati prednost ružičastom zlatu umesto klasičnog žutog zlata.

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još