Želite promenu koja će vam poboljšati kvalitet života? Razmislite o dužem boravku na moru

Provođenje vremena pored mora, bilo da je u pitanju produženi vikend ili desetodnevni letnji odmor, često ima izuzetno blagotvoran efekat na celokupan organizam – osećate se podmlađeno, regenerisano i puni pozitivne energije. Sad zamislite kako bi bilo da takav osećaj imate konstantno ili bar nekoliko meseci tokom godine… Zvuči primamljivo, zar ne? Bilo da ste penzionisani ili vam je jednostavno dosta gradske gužve i užurbanosti, a pritom imate posao koji vam dozvoljava da budete mobilni, možda je vreme da porazmislite o investiranju u nekretninu kraj mora, jer vam ovakav potez može doneti mnoštvo različitih benefita. Crna Gora i priobalna naselja poput Portonovog u Boki Kotorskoj idelan su izbor, zbog blizine i odlične povezanosti vazdušnim i kopnenim putem.

“Plavo” zdravlje

Mnogobrojna naučna istraživanja dokazala su da boravak pored vodenih površina, a posebno mora i okeana, ima pozitivne efekte na fizičko i mentalno zdravlje pojedinaca – takozvano “plavo” zdravlje. Čistiji vazduh sa više negativnih jona koji podižu nivo serotonina, više sunčanih dana tokom godine, a samim tim i veća koncentracija vitamina D, koji jača celokupan imuni sistem, duži i kvalitetniji san… Sve ovo su jasni znaci da ćete dugotrajnim boravkom na primorju uraditi nešto dobro za sebe i svoje zdravlje - tim više ako odaberete Portonovi, zbog okolnih visokih planina i vegetacije, koji vazduh čine još svežijim i čistijim. Takođe, sveopštem fizičkom i mentalnom zdravlju organizma doprineće i povremena poseta jedinstvenom Chenot Espace wellness centru u One&Only Portonovi rizortu, poznatom po naučno zasnovanom, holističkom pristupu spa i zdravstvenim tretmanima.

Produktivnost i ispunjenost na poslu

Prizor koji imate pred sobom kada podignete pogled sa laptopa može u velikoj meri da utiče na to kako se na poslu osećate – priznaćete da biste bili mnogo vedriji i smireniji ukoliko biste gledali u vodu Bokokotorskog zaliva ili jedrilice i brodove u marini, nego da su ispred vas zid ili sivi krovovi grada. Još ako je vreme dovoljno prijatno da radite na otvorenom – produktivnost i zadovoljstvo će biti na maksimumu, za šta su idealne bašte kafea i restorana u Portonovi Marini. Bilo da se odlučite za rad uz kafu i doručak u Koffein-u, branč u Square-u, ručak u italijanskom restoranu Romeo & Juliet ili pak osvežavajući koktel posle posla u Maison du Monde, sigurno nećete pogrešiti.

Uživanje u nešto drugačijim aktivnostima

Plivanje, trčanje ili joga kraj obale, obilazak okolnih primorskih gradića brodom, hajking u planinama iznad zaliva, muzički i kulturni festivali… Lista svakodnevnih aktivnosti koje vam pruža boravak na primorju nešto je drugačija nego ona na koju ste inače navikli. Odlazak na morski odmor je sjajna stvar, ali ima li lepšeg osećaja od opuštanja u vodi nekoliko minuta nakon što ste završili poslovne obaveze i ispijanja čaše vina dok gledate u zalazak sunca iza brda u zalivu. Za ljubitelje pomorskih aktivnosti, Portonovi poseduje veoma funkcionalnu i savremeno opremljenu marinu, koja redovno organizuje regate i ostale događaje za jedriličare iz regiona.

Na kraju, sasvim je u redu ukoliko još niste spremni da se dugotrajno preselite i živite kraj mora – boravak na primorju tokom letnjih meseci ili nekoliko dana svakog meseca je i dalje dobar početak. Postepeno ćete povećavati broj dana i u potpunosti prigrliti novi način života, koji će učiniti da se osećate snažnije, zdravije, smirenije i zadovoljnije.

 

Foto: Promo

Tekst: Promo

Pročitajte još

Pročitaj još

Moj vikend mira i opuštanja

U vremenu u kojem danas živimo od suštinske je važnosti da se opustimo od stresnog posla i obaveza, usporimo ritam, i dobijemo novu svežu energiju.

Rajski tretmani za balans organizma u One&Only Portonovi rizortu

Povratite izgubljeni balans organizma u Chenot Espace wellness centru u One&Only Portonovi rizortu!

Ćerka mora

Obgrljena plavetnilom neba u Bokokotorskog zaliva, Mili Bošković predstavlja simbol moderne žene. Portonovi kao luksuzni rizort mesto je gde se snovi ostvaruju i baš tu ona je iskazala snagu svoje pojave.

PART OF MY HEART: Saznajemo kako je bilo na interaktivnom art performansu Svetlane Ninković u galeriji Pizana u Portonovom

Za kreativni performans odabrana je savršena lokacija, Portonovi, koja važi za jedinstvenu kombinaciju luksuza, vrhunskih nekretnina i dizajna, kao i impozantne, netaknute prirode Bokokotorskog zaliva.

Dragulj Jadrana: Luksuz sa pogledom na more

Doživite nezaboravno glamurozno iskustvo u One&Only Portonovi rizortu, na prelepoj Jadranskoj rivijeri, i u zimskom periodu.

Milena Đurđić za One&Only Portonovi: jedinstvena kolekcija modnih aksesoara

One&Only Portonovi slavi umetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju One&Only Portonovi by Milena Đurđić, limitirano izdanje svilenih marama za dame i džepnih maramica za gospodu. Nastale pod uticajem prirodnih lepota i bogate lokalne kulture, ove jedinstvene marame i maramice su idealan poklon iz Crne Gore, a ujedno i nenadmašan svileni suvenir iz najluksuznijeg rizorta na Jadranu.