
Ušuškan između drevnih planina Crne Gore i svetlucavog plavetnila Jadrana, One&Only Portonovi je više od destinacije – to je poziv da uključite sva čula. Putnici koji gaje strast prema vrhunskoj kuhinji, kulturnim sadržajima i izuzetnim iskustvima, otkriće u ovom utočištu pažljivo osmišljene epikurejske avanture u One&Only Portonovi restoranima i barovima najviše klase.

Od srede do nedelje, svaki obrok donosi novu priču i drugačije iskustvo – od zavodljivih aroma letnjeg roštilja na plaži, do mirisa i ukusa prefinjene italijanske kuhinje.
Crnogorska kulinarska baština prikazana u novom svetlu u restoranu La Veranda
Sredinom nedelje, La Veranda posetiocima nudi poseban gastronomski doživljaj – Come Wine with Us svake srede u 19 časova okuplja goste oko stola za šest osoba kako bi se prepustili nezaboravnim kombinacijama vina i hrane, inspirativnim razgovorima i atmosferi toliko intimnoj da deluje kao strogo čuvana tajna. Uz šefove kuhinje i somelijere kao pripovedače, svako jelo se priprema, predstavlja i deli u tom trenutku. Rezervišite svoje mesto za ovu čaroliju.

Nedelje su rezervisane za prefinjenu verziju omiljene crnogorske tradicije: Sunday Roast, odnosno nedeljni roštilj u La Verandi. Vatra se pali u 20 časova, zato uživajte u rakiji ili penušavom vinu pre nego što se prepustite sočnom mesu sa roštilja, sezonskom povrću i raskošnim sosevima, uz hipnotišući folklorni nastup. Sunday Roast je simfonija ukusa, rituala i kulinarske umetnosti.


Duh mediteranskog zajedništva u restoranu Sabia
Blagi jadranski povetarac nosi mirise svežeg bilja, italijanskih soseva i domaće testenine iz kuhinje restorana Sabia, gde se svaki dan na sto servira nova priča.

Kako se bliži kraj nedelje, atmosfera postaje življa uz omiljeni Levantine Barbecue, svakog petka od 20 časova. The Beach Hut, bar na plaži u okviru rizorta, predstavlja savršenu pozornicu za nezaboravne doživljaje uz more – sa peskom pod nogama i zvezdama iznad vas. Ovo okupljanje spaja delicije sa žara, igru vatre i opuštenu atmosferu koja će vas preneti u svet levantinske magije.

Subotom u podne, Sabia je mesto za Pranzo della Nonna – mediteranski brunch sa atmosferom nedeljnog porodičnog okupljanja. Aperol Spritz dobrodošlice, plate sa hranom za deljenje i topli osećaj bliskosti čine suštinu ove proslave povezanosti i jednostavnosti. Domaća testenina, pečeno meso i zlatna fokača koja na vaš sto dolazi pravo iz peći – srce su ove opuštene gozbe.


Veština ukrštena sa kreativnošću u restoranu Tapasake
Smešten uz mirnu zalivsku vodu One&Only Portonovi rizorta, Tapasake je poznat po rafiniranoj fusion kuhinji, u kojoj veština japanske tradicije upoznaje umetnost savremene mediteranske kuhinje.

Četvrtkom u 19 časova, Tapasake organizuje intimno Chef’s Table iskustvo. Umetnost sušija postaje teatar u kojem gosti pod budnim okom majstora sami kreiraju svoja jela – uz pažljivo odabrani sake ili mini koktele. Chef’s Table je proslava preciznosti, razigranosti i ličnog izraza.

A ako tražite savršenu atmosferu u kojoj želite da provedete bilo koje letnje poslepodne, Tapasake Pool Club svakog dana od 13 do 20 časova garantuje energičan DJ Day Party ili jedinstveni DJ & Saxophone nastup. Uživajte u trenucima uz žive ritmove, pažljivo pripremljene koktele i izvanredan spoj japanske i mediteranske kuhinje koji se stapaju u nezaboravno iskustvo.

Bilo da uživate u domaćoj testenini uz more, pijuckate vino pod planinama ili nazdravljate sumraku uz vatrom obasjanu trpezu – svaki trenutak u One&Only Portonovom je posveta jedinstvenim i intimnim čulnim iskustvima. Ovde gastronomija prevazilazi čulo ukusa – i postaje otkriće, sećanje i tradicija.
Kalendar događaja u One&Only Portonovi
COME WINE WITH US
La Veranda
Sreda: 19:00
Max 8 gostiju
CHEF’S TABLE
Tapasake
Četvrtak: 19:00
Max 18 gostiju
LEVANTINE BARBECUE
Sabia (The Beach Hut)
Petak: Od 20:00 do 23:00
PRANZO DELLA NONNA
Sabia
Subota: Od 12:00 do 16:00
SUNDAY ROAST
La Veranda
Nedelja: 19:00
TAPASAKE POOL CLUB
Tapasake
Svakog dana: Od 13:00 do 20:00
Foto: Courtesy of One&Only Portonovi