Hellen Mirren, Andie MacDowell, Grece Ghanem: 5 sedokosih žena od stila demonstriraju kako da se modno odvažite u svim godinama

Ukoliko još uvek nemate hrabrosti za onu jarko crvenu haljinu sa otvorenim leđima, ove devojke sa kosom u srebrnim pramenovima, instant će vas inspirisati.

Kada se predivna američka glumica Andie MacDowell, nedavno na crvenom tepihu kanskog festivala, pojavila sa svojom prepoznatljivom kovrdžavom kosom u priodnim tonovima sivkastih i belih nijansi, postala je instant senzacija.

Naime, 63-godišnja zvezda romantičnih komedija s početla 90-ih, decenijama je bila poznata kako po svojoj harizmi i razoružavajućem osmehu, tako i po bujnoj kovrdžavoj kosi prirodno kestenjaste boje.

Prelepa, bujna kosa vremenom je postala njen zaštitni znak, te je glumica godinama bila zaštitno lice šampona za kosu francuske kozmetičke kuće L'Oréal.

Međutim, ono što je nama zapalo za oko, pored promene u boji kose, definitivno je stajling, koji uz ove prelepe sede vlasi reklo bi se još više dolazi do izražaja. Ukoliko umete da iskoristite prednosti svojih godina, kao i promena koje neminovno sa njima dolaze, onda sa nešto modne odvažnosti možete postati i street style zvezda.

Ako u našoj galariji pogledate stajlinge fenomenalne Grece Ghanem, kanadske mikorbiloškinje koja je zahvaljujući svojim modnim izborima, preko noći postala stilska ikona na Instagramu, shvatićete vrlo brzo da dobar stil ne poznaje godine i da sudeći po fotografijama koje smo odabrali kao inspiraciju, sa sedom kosom ovi stajlinzi dobijau onaj edgy twist koji se može izneti samo ukoliko posedujte određen stav i naravno godine koje idu sa njim.

Foto: Profimedia, Instagram

Tekst: M.B.

Pročitajte još

Pročitaj još