Najlepše Valentino crvene haljine u istoriji brenda

"Mislim da je žena obučena u crveno uvek veličanstvena." - Valentino

Valentino je prepoznao snagu crvene tako izrazito da je stvorio vlastitu boju „Valentino crvenu“ još tokom pedesetih godina kada je predstavio svoju prvu kolekciju.

„Crvena haljina“ postala je potpis Valentino brenda i modna kuća nikada ne dizajnira liniju bez crvene haljine. Dakle, znate kako Ives Saint Laurent ima svoj legendarni blejzer, a Chanel svoj tvid? Pa, Valentino ima crvenu haljinu.

Legendarni modni kreator zaljubio se u ovu boju još kao student, kada je posetio operu u Barseloni. "Očaran, ugledao sam ženu sa sedom kosom, vrlo lepu, obučenu u crveni baršun. Među svim bojama koje su nosile druge žene, izgledala je jedinstveno, izolovano u svom sjaju.“

Za Valentino, crvena nije samo boja; to je znak koji ne bledi, logotip, ikonični element brenda, vrednost.

Valentino Garavani originalna "Valentino Red" haljina, "Fiesta", bila je koktel haljina bez naramenica, predstavljena na Valentino debitantskoj reviji za proleće/leto 1959. Čista, bistra crvena haljina bila je trenutni hit i zvezda se rodila. A pod zvezdom mislimo i na samog Valentina, a ne samu ikoničnu boju, nazvanu „Valentino crvena“.

Dizajnerska zaštićena crvena boja ima svoje mesto na zvaničnoj Pantone karti i mešavina je 100% magente, 100% žute i 10% crne.

Podsećamo se najlepših crvenih haljina ovog brenda u celoj istoriji.

foto:Vogue.ua

Pročitajte još

Pročitaj još