Matthew Williams novom kolekcijom predstavlja tamnu stranu Givenchyja

Predstavljena je prva revija Matthew Williamsa kao kreativnog direktora francuske modne kuće.

Matthew Williams je očigledno odlučio da nam pokaže tamnu stranu Givenchyja. U tom smislu, od svih njegovih prethodnika, rad Riccarda Tiscija mu je očigledno najbliži. Italijanski dizajner je voleo da začikava publiku, dovodeći na modnu pistu gotske veštice ili vudu lutke - i koristio puno crne boje. Williams je iz svega ovoga uzeo šemu boja i opšti osećaj tame - ali je sve tumačio na svoj, moderan način.

Matthew Williams vrlo dobro zna šta želi generacija Z – i na to se fokusira u novoj kolekciji Givenchy za sezonu jesen/zima 2021/22. Dizajner razgovara sa ovom generacijom istim jezikom: savršeno razume kako oni razmišljaju i traži podršku poznatih ličnosti, ne plaši se smelih i eksperimentalnih kombinacija koje ceni mlađa generacija. Williams samouvereno spaja sport i modu u svojoj nosivoj, ali ekstravagantnoj debitantskoj kolekciji.

Dizajner je inspiraciju pronašao u muzici,  stvarajući prema njegovim rečima, „pesmu koju želite da nosite“. Revija se simbolično odvijala u muzičkoj areni, a sama kolekcija je bukvalno stvorena za scenu i muzičke spotove.

Kolekcijom dominiraju crna, bela i sive nijanse. Suzdržane boje nadoknađuje obilje materijala i krojeva. Dizajner stvara obimne kapute i bunde od veštačkog krzna, koje kombinuje sa kožnim pantalonama, haljinama koje obavijaju modele poput čaure i masivnim cipelama. Rukavice i kape su takođe izrađene od krzna.

Za sledeću jesen kreativni direktor brenda Givenchy predlaže predimenzionirane jakne koje sjajno stoje uz lagane haljine i cipele sa masivnim đonom i štiklama. Williams se takođe poigrava proporcijama i obimom grafičkih silueta. Pažnju privlače ne samo ekstravagantni i smeli lookovi sa providnim haljinama, već i dodaci koje će loviti generacija Z koja nije ravnodušna prema modi: glomazne kape, ogromne rukavice od krzna, masivni lanci sa G proveskom, kožne futrole za flaše i još mnogo toga.

foto:bazaar.ru  

Pročitajte još

Pročitaj još