5 načina da nosite čizme nalik na zvezde street style-a u Kopenhagenu!

Sudeći po ovogodišnjoj Nedelji mode u Kopenhagenu čini nam se da je jednostavan i pročišćen skandinavski dizajn davna prošlost.

Pored savršenih društveno odgovornih kolekcija koje smo imali priliku da vidimo na ovogodišnjoj Nedelji mode u Kopenhagenu, ono što je na nas dodatno ostavilo utisak jeste street style. 

Te devojke zaista znaju kako da nose jarke boje i komade koji izgledaju nesvakidašnje. Ali pored svog eklektičnog stila, skandinavski modni svet je i više nego uspešno savladao kombinovanje zimske obuće sa svojim vibrantnim načinom odevanja. I dok loše vreme nije sprečilo nekolicinu posetilaca modnih revija da prošeta svoje ultra visoke špicaste potpetice i otvorene siluete, većina se odlučila za stilizovane interpretacije čizama koje su otporne na sneg i kišu. Print, visoke platforme ili gumene gležnjače samo su  neki od stilova koje smo viđali na kišnim ulicama modno osvešćenog Kopenhagena.

Izdvojili smo vam 5 najupečatljivijih modela i pomogli vam u inspiraciji za kombinovanje, dok je na vama samo da se opredelite za željeni model shodno ličnom senzibilitetu.

Hrabri print

Bilo da se, nalik na it  devojke sa ulica Kopenhagena, odlučite za art print na odabranom paru ili za logomaniju koračajte hrabro. Dobro se uklapaju uz hipi stil, zvoncare ili midi suknje u istom ili sličnom modnom raspoloženju.

Rizik se isplati

I ako su kratke gumene čizme jedan od favorita, mnogi od nas ih neće prigrliti sa oduševljenjem. Pored benefita da su otporne na kišu i da ih je, u najlepšim nijansama, plasirala Bottega Veneta savršeno ih možemo stilizovati nalik na naše omiljene modne inspiracije.

Rezervisane za odvažne

Cipele i čizme sa visokom platformom apsolutno su zavlade kako pistom tako i ulicama grada. Izaberite svoj par i istaknite seksipil u prvi plan. Uz pomenuti par izbegavajte uske siluete pantalona i radije birajte "muški kroj" razigranih nijansi.

Go edgy!

Šta je više “skandinavski” od oversaize komada skladno ukloplkjenih uz model čizama sa kratkom platformom u crnoj nijansi. Nosite ih uz pantalone klasičnog kroja, jeans ili suknje svih dužina.

U fokusu

Moon Boot ove zime žive svojih 5 minuta, i da, nisu rezervisane samo za sneg. Kombinujte ih sa suprotstavljenim printovima jer maksimalne čizme zahtevaju maksimalni stil.

Priredila: M.Kitić

Photo: Profimedia

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još