Una Krlić: Devojka koja zna

Beogradska street style scena ovog proleća dočekuje nas u autentičnom miksu vibrantnih boja i stilske eklektike. U razgovoru za Harper’s BAZAAR Srbija, Una Krlić, devojka koja zna, govori o estetici i minimalizmu kao modnom pravcu, patikama kao ključnom komadu bez kojih ne može da zamisli dan i poslu influensera u kome moraš biti svoj.

Svaki tvoj outfit, bez izuzetka, nam se dopada. Da li sama kreiraš look-ove?

Da, svaki outfit biram sama i slobodno mogu reći da mi je to omiljeni deo posla. Mislim da se ne bih bavila ovim poslom da ne volim da eksperimentišem. Naravno, kada učestvujem u nekoj kampanji, zajedno sa dizajnerima odlučujem u čemu ću se slikati, zato što smatram da ono što nosim mora da oslikava ono što jesam.

Kada i na tri sekunde bacimo pogled na tvoj Instagram profil, jasno nam je da se vodiš pravilom less is more. Kako se odupireš dodavanju još nekog komada nakita ili odeće?

Prosto, volim minimalizam. To je moja estetika. Volim čiste fotografije i prave linije. Mislim da tako šaljem jasnu poruku koju želim. Nema haosa, zamućenog fokusa, preterivanja.

Imaš jedinstven stil. Podjednako dobro ti stoje visoke potpetice i patike. U čemu se bolje osećaš?

Ako je prilika svečana, zaista volim da svoj autfit prilagodim tome i tada su dobre štikle nezaobilazne. Ali, svim drugim danima, patike su moj najverniji saveznik. Obožavam ih. Osim što volim da ih nosim zbog udobnosti, ne zadaju mi velike probleme prilikom biranja autfita. Svela sam izbor na razne varijante belih Forsica, a odskoro posedujem i Air Max Viva u raznim bojama. Nisam uvek bila fan Air Max modela, ali Viva je namenjena samo ženama i zbog toga mi se još više dopada.

Da li možeš da izdvojiš neku zanimljivu kolaboraciju u kojoj si učestvovala?

Saradnja sa brendom Mihano Momosa uvek je inspirativna zbog kreacija koje kao da nisu sa ovog sveta. Izdvojila bih jednu vrlo zanimljivu kampanju u kojoj sam nedavno učestvovala, u pitanju je kolaboracija brendova Nike i Mates. Najluđa kampanja ikada! Nosila sam Mates haljinu, kožni crveni oversized blejzer i Nike Air Max Viva patike. I sve se savršeno složilo.

Dopada nam se što često vodiš svog psa Kubu na snimanja. Da li i ona od tvojih pratilaca dobija pozitivne komentare?

Bez Kube ne mogu da zamislim dan, ne idem nikuda bez nje. Mislim da je većina mojih pratilaca upravo zbog nje tu. Kada se pojavimo zajedno na snimanju, ona uvek bude u centru pažnje, dešava se i da upadne u kadar, kao na snimanju Nike x Mates.

Koju poruku šalješ devojkama koje žele da počnu da se bave ovim poslom? A šta preporučuješ ostalima?

Devojkama koje žele da postanu influenserke bih poručila da ovaj posao, kao nijedan drugi, nije lak, ali ako se potpuno posvetiš zaista možeš uspeti. Važno je da promovišeš samo ono u šta i sama veruješ.

Ostalim devojkama poručujem da ne moraju uvek slepo da prate trendove, već da razviju svoj stil kojim će iskazati svoju jedinstvenost.

Video-produkcija:
Video: @jasnaprolic
Fotografija: @tesic__ @sofonisba_
Art i kreativna direkcija: @polukrvniprinc @ilijevmarko
Set dizajner: @lanaskundric
Šminka: @makeup_ananikolic
Kosa: @monsieur_mode
Ton: @ton_ide
Asistent na snimanju: @golden_bonita

PROMO

Pročitajte još

Pročitaj još