Fabulous 50: kako elegantno kombinovati farmerke ukoliko imate 50+

Moderne ideje za vaš ležeran i šik izgled.

Godine su samo broj, a moda to pre svega dobro zna i omogućava svim ženama da puste mašti na volju, odaberu komade koje žele i kreiraju stil koji im odgovara - bez obzira na godine.

Ono što se, međutim, dešava je da kako odrastamo, menjamo sebe i to se odražava i na naš stil. Mnogi modni komadi ili boje koje su vam se možda svideli u prošlosti sada mogu izgledati „previše“ nedovoljno ili nekompatibilno sa današnjim načinom životom.

Stoga, i sasvim prirodno, inspiraciju tražite u ikonama stila i modnim insajderima koji su bliži vašim godinama i sa kojima se osećate poistovećeno.

Džins nakon pedesete

Farmerke i komadi od teksasa uopšte kombinuju se sa lakoćom, opuštenošću i reaktivnošću mladosti, ali zaista su deo koji prevazilazi uzrast i pol. Bez obzira na to da li ćete nositi uske farmerke, ravnog kroja, obojene ili crne, ovo očigledno ima veze sa stilom koji ste smislili i koji vam najviše odgovara.

Ako smatrate da vam nedostaje malo stilske inspiracije, predstavljamo vam dame koje imaju 50+ i koje će vas inspirisati da uživate u džinsu i svojim godinama.

Sa džemperima + ravnim cipelama

Grece Ghanem, 54-godišnja ikona stila oslanja se na klasične komade svog ormara i kreira elegantan izgled sa farmerkama: često ih kombinuje sa džemperima i ravnim cipelama. Bonus komad, košulja koju nosi ispod džempera.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) onSep 14, 2020 at 9:24am PDT

Sa kardiganom i sandalama

Renia Jaz, 54-godišnja modna kreatorka ove godine ulaže u trendi komade, statement kragne i kombinuje farmerke sa džemperom. Svoj izgled upotpunjuje crvenim sandalama, ali takođe možete udobno da nosite mokasine ili baletanke.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle) onSep 18, 2020 at 10:09am PDT

Sa obojenom košuljom + dugačkim kaputom

Šezdesetpetogodišnja Lyn Slater, koja je na Instagramu postala poznata kao Accidental Icon, ima slabost prema kaputima, koje često nosi sa farmerkama. U ovom outfitu kombinovala je farmerke sa cvetnom košuljom i dugačkim crnim kaputom, dok je stajling upotpunila baletankama i okruglim sunčanim naočarama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Accidental Icon (@iconaccidental) onJan 28, 2020 at 11:54am PST

Denim on Denim 

Linda Rodin (72) je bivša manekenka i stilista. Obožava farmerke i nosi ih u svim mogućim kombinacijama. Ona rado bira „denim on denim“ (košulja i pantalone od teksasa) u kombinaciji sa belim baletankama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) onDec 12, 2018 at 8:31am PST

Sa jaknom od tvida + čizmama

54-godišnja bivša modna urednica, a sada spisateljica i blogerka Alyson Walsh kombinovala je farmerke sa jaknom od tvida i crnim čizmama iz 60-ih, dok je u ruci držala vintage kožnu Gucci torbu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by That's Not My Age (@thatsnotmyage) onMar 9, 2020 at 10:02am PDT

U galeriji fotografija pogledajte najaktuelnije modele farmerica koje možete nabaviti ove sezone!

harpersbazaar.gr

 M.L.

Pročitajte još

Pročitaj još