Više boja: kako ove zime nositi sve nijanse zelene

Koje boje u odeći se smatraju "zimskim"? Možda, sve mirne nijanse, uglavnom tamne: crna, siva, smeđa, bordo. Mnogi će klasičnu bež takođe nazvati neutralnom i prikladnom u bilo kojoj situaciji.

Iz nekog razloga, vrlo je često mišljenje da je u hladnoj sezoni neophodno nositi samo vrlo praktične boje koje ne privlače previše pažnje. Spremni smo da se borimo protiv stereotipa i podstičemo vas da zimi nosite sve nijanse zelene!

Zelena je verovatno najsrećnija boja. Često se naziva „bojom života“ - jer je najčešća u biljnom svetu. Nije važno koliko vam je ova filozofija bliska i da li ste spremni uopšte uneti neka značenja u nijanse - polazimo pre svega iz činjenice da je zelena boja sama po sebi veoma lepa, u svim svojim nijansama. Pored toga, odlično se snalazi u ulozi antidepresiva - jedan pogled na ovu boju i već ste veseliji, naročito - u uslovima dosadne i sive zime, kada najviše u okolnom pejzažu nedostaje živih i svetlih boja. Pa zašto ih ne biste sami dodali u svet - koristeći svoju odeću? Ako niste spremni da se odlučite za zeleni total look (što bi bilo vrlo efektno!), onda se uvek možete ograničiti na samo jedan mali akcenat - recimo, cipele, torbu ili mali dodatak poput šala ili marame.

Bez obzira koliko čudno izgledalo, kaputi, sakoi, jakne, pa čak i krzneni kaputi lepo će izgledati u zelenoj boji. Naročito kada su u pitanju duboke, tamne nijanse zelene - recimo, smaragdna ili tamnozelena. Međutim, svetlozeleni tonovi takođe zaslužuju svoje mesto u vašoj zimskoj garderobi. Ove zime, nežna nijansa nane neočekivano je postala vodeća – najpoznatije influenserke nose bukvalno sve u ovoj nijansi.

Pregledajte galeriju gde smo prikupili stajlinge najelegantnijih devojka koje svojim primerom pokazuju kako nositi ovu boju zimi - i biti prava diva.

harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još