Harper's Bazaar Srbija

Burberry lansira kolekciju zaštitnih maski

Prihod od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.

Još jedan luksuzni brend pridružuje se svima koji su se pobrinuli da usred pandemije obezbede maske za zaštitu lica. Burberry je danas lansirao maske i dostupne su u prodaji po ceni od 100 €. Ali pre nego što počnete da razmišljate o visokoj ceni, vredi primetiti da je lansiranje kolekcije direktno povezano sa dobrim razlogom.

Prihod od njihove prodaje ići će u zajednice pogođene pandemijom. Konkretno, procenat od prodaje svake maske otići će u Fond Zajednice za Covid-19, koji je osnovala Burberry fondacija izbijanjem pandemije, a svoj rad je usredsredio na pružanje opreme za ličnu zaštitu, kao i podršku zdravstva. Burberry je takođe dao velike donacije za istraživanje vakcine Covid-19, a dosad je proizveo 160.000 komada zaštitne opreme u svojoj fabrici u Jorkširu.

Kolekcija je dostupna isključivo putem interneta u Burberry e-shopu i sadrži dve pamučne zaštitne maske sa Burberry obrascem u dve različite boje (bež i svetlo plava).

Napravljene su održivim procedurama tako da se mogu ponovo upotrebiti, a maske takođe odlikuje antimikrobna tehnologija.

harpersbazaar.gr

 

 

Najnovije