Harper's Bazaar Srbija

Cvetni otisci Kena Scotta u novoj kolekciji Gucci Epilogue

Alessandro Michele spasio je cvetne otiske iz arhive Kena Scotta.

Poslednji deo kolekcije Gucci Epilogue donosi prirodu i proleće na kreacije Alessandra Michelea. To čini zahvaljujući severnoameričkom dizajneru Kenu Scottu, koji je u modnu istoriju ušao zbog svojih prevelikih cvetnih printova. Veliki božur, ruža, mak i suncokret dodelili su mu nadimak „baštovan mode“.

Ken Scott, koji se doselio u Milano 60-ih i 70-ih, stvorio je šarene tkanine sa uzorkom koji je savršeno odražavao njegovu ličnost. Sada se dizajni iz bogate Scottove arhive pojavljuju na odeći i dodacima Gucci Epilogue. Koloritni cvetni motivi definišu svaki izgled i neočekivano se pojavljuju na pufer jaknama, večernjim haljinama, kao i na svilenim dodacima, uključujući trake za glavu i otiske na torbama.

“Ken Scott je bio sjajni tvorac tkanina, crtao je cveće u pop kulturi. Tretirao je cveće kao komercijalne znakove, umnožavao ih, isticao ih. Sviđa mi se njegovo delo jer sam opsednut cvetnim grafikama.”, Alessandro Michele, Gucci kreativni direktor, objasnio je u izjavi.

Michele je kreirao izbor posebne odeće koja prikazuje ukrasne motive iz bogate Scottove arhive: kapute, majice, dukseve, donje rublje, pantalone, suknje, dva blejzera, košulje i niz lepršavih haljina deo su ove capusle kolekcije. Svi komadi su koloritni i upečatljivi, otkrivajući bujan duh. Skotovi cvetni otisci takođe se probijaju do torbi, cipela i dodataka.

Kampanja koju je Michele zamislio da predstavi ove nove dizajne nikoga ne ostavlja ravnodušnim: okruženje ukrašeno obiljem različitih dizajna i cvetnih aranžmana, snimio je fotograf Mark Peckmezian, koji na savršen način ističe paletu odevnih predmeta.

Kenovi dizajni poslužili su za stvaranje i personalizaciju tapeta, zavesa, stolnjaka i jastuka, transformišući atmosferu u preplavljujući svet bogatim bojama i upečatljivim uzorcima.

Najnovije