Harper's Bazaar Srbija

Fashion i beauty trendovi koji će obeležiti 2021. godinu prema Pinterestu

Platforma je predstavila novi izveštaj pod nazivom „Pinterest Predicts“ gde predviđa koje će teme vladati u narednim mesecima na osnovu najviše ponavljanih pretraga miliona korisnika koji joj pristupaju dan za danom.

Za samo nekoliko nedelja stavićemo tačku na 2020. godinu, jednu od najnetipičnijih u proteklih nekoliko decenija. Posle onoga što se dogodilo poslednjih meseci kao rezultat krize izazvane Covid-19 gde nam se život, na ovaj ili onaj način promenio – od načina na koji se odnosimo prema drugima, do načina na koji mislimo ili trošimo novac, teško je predvideti kako će izgledati narednih 365 dana.

Uprkos tome, čelnici Pinteresta, društvene mreže koja će nas voditi i inspirisati u svim oblastima našeg života, od recepata do dekoracije, izgleda da su spremni da nam ostave neke tragove o tome šta će obeležiti  2021. Uzimajući u obzir pretrage miliona korisnika poslednjih meseci, platforma je predstavila Pinterest Predicts, detaljan izveštaj koji predviđa da će teme u modi, kući, putovanjima, gastronomiji ili blagostanju obeležiti naš život.

Zabeležili smo one koji obeležavaju dve ključne tačke, modu i lepotu.

Udobna odeća, sportski stil i personalizacija

Što se tiče stila, sve ukazuje na to da će ono što je uspelo da obeleži 2020. godinu biti veoma prisutno na početku iduće. Udobna odeća i dalje će biti u centru pažnje, neprekidne pretrage oko ove vrste stila tako nalažu: “Outfits with comfortable styles”, “Slouch socks” itd.

Na isti način, to se dešava sa sportskom odećom, posebno onom koja se kombinuje sa daškom elegancije, Athflow trendom koji će i dalje vladati na ulicama. Takođe se ističe personalizacija i prilagođavanje odevnih predmeta, trend koji će dostići novi nivo popularnosti zahvaljujući generaciji Z, koja voli ovu vrstu dizajna.

Minimalizam, indi stil i moćan izgled obeležiće beauty sferu

Upotreba maske prouzrokovala je da se promene i naši prioriteti u pitanjima lepote. Ruževi ili specifični proizvodi za područje usana bili su u drugom planu za razliku od onih namenjenih očima, novom velikom protagonisti lica. 2021. godine, kao što je predvideo Pinterest, rizikovaćemo sa izgledom obrva i najoriginalnije opcije će imati veliku važnost.

Indi stil, postaviće trendove lepote, kao i frizure sa pletenicama. Kao što je platforma pokazala, pretrage za ove vrste izgleda ne prestaju da rastu: „Afričke pletenice“, „Bubble pletenice“, “indie make-up’ i ‘butterfly eye make-up” su zabeležili najveću popularnost i tako će se nastaviti u 2021. godini.

foto:harpersbazaar.com/es

Najnovije