Harper's Bazaar Srbija

Giorgio Armani otkrio kako će pandemija promeniti modu

Giorgio Armani napisao je otvoreno pismo za WWD, u kom je izneo svoja razmišljanja o tome kako će pandemija korona virusa uticati na modni svet.

On je nekoliko puta naglasio da je u trenutnoj situaciji svaka velika proizvodnja odeće neprihvatljiva.

Sam Armani je i ranije tokom mnogobrojnih konferencija za novinare izražavao slične stavove, ali je ostao neshvaćen. Dizajner je siguran da je kvalitet mode počeo da opada, kada su određene luksuzne stvari velikom brzinom počele da budu u trendu, i isto tako da gube na popularnosti – takvi proizvodi samo nalažu da kupujete sve više i više.

Naglasio je i to da su prave luksuzne stvari zapravo relevantne, i da je potrebno vreme da se shvati njihova prava vrednost. „Luksuz ne može biti prolazan. Nema smisla da dizajniramo garderobu ako provede samo tri nedelje u radnji, nakon čega dobije status zastarelog, i zamene je nove stvari, koje se u suštini, ne razlikuju mnogo“, napisao je modni dizajner. Dodao je i to da uvek veruje u ideju vanvremenske elegancije.

Giorgio je apelovao i na brendove i na kupce da prestanu trošiti novac na trenutne „trendove“. Takođe, smatra da modne revije treba da ostanu posebni događaji, i da ne treba da se pretvore u rutinu.

„Trenutak kroz koji sada prolazimo je vrlo nelagodan, ali nam pruža jedinstvenu priliku da ispravimo sve ono što smo činili pogrešno“, zaključio je Armani.

OVO je modni dizajner koji je preminuo od korona virusa.

Najnovije