Harper's Bazaar Srbija

Najbolji modni trenuci sa otvaranja kanskog Filmskog festivala 2022

Kan je otvoren za raskoš i glamura mu ne manjka.

Filmski festival u Kanu 2022. zvanično je počeo. Godišnja manifestacija koja se održava u Francuskoj, donosi nam jedan od najekstravagantnijih crvenih tepiha na svetu (pored Oskara i Met Gale).

Zvezde sa A-liste doputovale su iz Holivuda kako bi se penjale crvenim stepenicama događaja, prikazujući nam svoja najbolja odela i haljine – koje su često custom made, haute couture ili sveže pokupljene sa piste. Nakon što je 2020. otkazan zbog pandemije, Kan se prošle godine vratio u punom zamahu, a zvezde su očigledno ponovo spremne da kanališu izuzetno glamuroznu energiju ove godine.

Ovogodišnji raspored ima brojne filmove kojima se radujemo, a u zvaničnom žiriju su zvezde poput Deepike Padukone i Rebecce Hall. Prvog dana festivala, nekoliko članova žirija započelo je svečanost u velikom stilu. Padukone je, na primer, nosila dva izuzetna Sabyasachi dizajna. Vrhunac je bio sari – inspirisan bengalskim tigrom, koji je glumica imala na premijeri Final Cut (Coupez!). Ručno izvezen, bio je to poseban omaž njenom indijskom nasleđu. Rebecca je takođe donela Kanu poseban šik u custom ružičasto-crvenoj Gucci haljini ukrašenoj kristalima.

Festival se završava 28. maja i do tada očekujemo još sjajnih stilskih izvedba. U međuvremenu pogledajte u galeriji najbolje modne trenutke sa otvaranja, koji su postavili glamurozno-visok standard.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije