Harper's Bazaar Srbija

LVMH Prize proglasio 20 polufinalista

Možete pomoći u odabiru pobednika!

Organizatori prestižnog takmičenja LVMH Prize imenovali su 20 polufinalista ove godine – u pitanju su dizajneri iz celog sveta – od Libana do Japana.

Ovogodišnji kandidati su Christopher John Rogers, miljenik Rihanne, Ladi Gage i Kamale Harris, Charles de Villemorin, novi kreativni direktor Rochasa, Rui i Nensi Dojaka čije kreacije nose Kylie Jenner i Bella Hadid.

Ostali su i dalje manje poznati široj javnosti, ali učešće u tako prestižnom izboru već je ozbiljna tvrdnja za budući status zvezde.

„Ove godine se prijavilo više od 1900 ljudi. Mladi dizajneri predstavljaju vrlo zrela dela. Danas moraju da rade mnogo više od samog posla, a naši polufinalisti su se savršeno prilagodili ovoj novoj stvarnosti. Pažljivi su prema svom imidžu, grade posao, a što je najvažnije, razmišljaju o procesu stvaranja i posledicama po životnu sredinu. Svi naši polufinalisti pokazuju posvećenost svojoj društvenoj, etičkoj, zanatskoj ili ekološkoj posvećenosti“, komentarisala je Delphine Arnault, osnivač LVMH Prize rezultate izbora.

Važna inovacija ove godine je da sada možemo da utičemo na rezultate takmičenja – zbog pandemije, sve projekcije učesnika održaće se u digitalnom izložbenom salonu, a svi mogu da učestvuju u glasanju za titulu pobednika – glasovi gledalaca uzimaće se u obzir na jednakoj osnovi sa mišljenjem članova žirija.

Ove godine, pobednik takmičenja dobiće novčanu nagradu od 300.000 evra i godinu dana obuke koju vode stručnjaci iz koncerna LVMH, a dobitnik posebne nagrade Karl Lagerfeld dobiće 150.000 evra i godinu dana studija.

Ovo takmičenje je odlična prilika da se predstave talentovani mladi dizajneri. U različito doba, Marine Serre, Simon Port Jacquemus i Simon Rocha postali su njegovi finalisti, pobednici i dobitnici nagrada.

foto:hb.ru

Najnovije