Harper's Bazaar Srbija

Modno iznenađenje u Detroitu: Madonnina ćerka Lourdes defilovala na Bottega Veneta reviji

Lourdes Leon bila je najupečatljivije lice na reviji jednog od najtraženijih brendova današnjice.

Detroit možda nije grad koji prvi pada na pamet kada se spomenu modne prestonice, ali, za jednu noć, urednici, stilisti i slavne trendseterke pohrlile su u Motor City da prisustvuju reviji Bottega Veneta za proleće/leto 2022.

Prezentacija malog formata pod nazivom “Salon 03”je treća konfekcijska kolekcija italijanske modne kuće prikazana u novom formatu van tradicionanog rasporeda, po uzoru na male modne prezentacije sa početka 20. veka.

Za događaj održan 21. oktobra, kreativni direktor Daniel Lee preuzeo je Michigan Building Theatre, gde su poznate ličnosti poput Lil’ Kim, Mary J. Blige, Zazie Beetz i Debi Mazar sedele u prvom redu, smeštene na metalnim tribinama ispod trošnog plafona katedrale.

Učešće Lourdes Leon kao modela može se shvatiti i kao omaž američkoj pevačici Madonni koja je odrasla upravo u Detroitu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOLA (@lourdesleon)

Pored dela kolekcije inspirisane sportskom odećom i džinsom koja podseća na fabričke uniforme, Lee se opredelio za opuštene siluete – čak i u večernjoj odeći.

Dizajner se takođe bavi tehničkim mogućnostima tkanina, poput onih ispletenih metalnim koncem koje omogućavaju da se proporcije odeće menjaju naduvavanjem: „Bottega Veneta je zaista kuća tehnike“, objasnio je on.

Uzimajući u obzir kolekciju u celini, jedna stvar koja se odmah ističe je Leejeva sklonost ka zelenoj boji – od neonske, preko boje žalfije, do one sa primesama nijanse mandarine.

Ne treba zaobići ni modne dodatke ove kuće koji vladaju uličnim stilom poslednjih sezona, a velika je šansa da će tako biti i na proleće naredne godine.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije