Harper's Bazaar Srbija

Modni brend posvećen Dunavu: Supernatural lansira Friends of the Danube

A kako bi bilo da oblačite nešto u šta verujete?

Supernatural organizacija, koja je davne 2007. godine pokrenula Supernatural festival, kako bi proslavila Dan planete Zemlje (22. aprila) i uticala pozitivno na ekološku svest mladih, u međuvremenu je porasla i i iza sebe ima neke ozbiljne ekološke akcije.

Ako želite da se upoznate sa njihovim radom i podržite najnoviji projekat, onda se u sredu, 22. marta, zaputite u Silose, kako biste proslavili Svetski dan voda i upoznali se sa modnim brendom koji je posvećen Dunavu, Friends of the Danube, a koji ima za cilj promociju, unapređenje i zaštitu životne sredine Dunava.

– Još  davne 2007. na Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenuli smo Supernatural festival, kako bismo proslavili Dan Majke Zemlje i uticali pozitivno na ekološku svest mladih. Bilo je to okupljalište ekoloških aktivista na Hajdučkoj česmi, i način da se promoviše aktivan životni stil u ritmu sa prirodom. Supernatural festival postao je “edutainment” platforma; mesto gde možete naučiti  nešto korisno o životnoj sredini dok se lepo zabavljate, kaže Srđan Stanković, osnivač Supernaturala.

I to nije sve. Supernatural je 2011. pokrenuo projekat Od deponije do parka gde je12 hektara deponije šuta na Adi Huji, preobraženo u park. Za narednih 11 godina, biodiverzitet je potpuno obnovljen sa 41 novom vrstom biljaka, 91 vrstom ptica, 9 vrsta leptira, mnoštvom insekata, pčela i obiljem živog sveta.

Novonastala šuma na obali Dunava je 2022. zaštićena u planskim dokumentima grada Beograda.

U međuvremenu je Supernatural tim pokrenuo seriju kampova za mlade na Dunavu. Kamp je način da se nauči nešto lepo i da se reka doživi kroz avanturu i aktivan životni stil. Na kampovima se istražuje Dunav, ali kroz vožnju kajaka, bicikla, posmatranje ptica, sadnju drveća i kuvanje riblje čorbe… Modni brend Friends of the Danube nova je avantura Supernaturala posvećena Dunavu i prava prilika da podržite ovu lepu ideju. 

A ako 22. marta posetite Silose, sa novim modnim brendom upoznaćete se uz zvuke poznatog beogradskog DJ-a i avanturiste Igora Šćepanovića Šćepe, poznatijeg na instagramu kao Šćepine vragolije. 

Mi znamo šta ćemo ovog proleća nositi na sebi, a vi?

Tekst: Promo

Fotografije: Promo 

Najnovije