Harper's Bazaar Srbija

Nova H&M kolekcija – Kada snovi postaju stvarnost!

H&M sa zadovoljstvom najavljuje saradnju sa Sandrom Mansour, istoimenim brendom sa sedištem u Bejrutu, poznatom po svojoj divnoj i odvažnoj estetici. Snažne umetnice i lepota prirode osnovna su inspiracija za ovu kolekciju kompleksnog dizajna i prigušenih boja, sa ručno rađenim detaljima.

Sandra Mansour x H&M kolekcija biće dostupna u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj i Delta City-ju od 6. avgusta.

Sandra Mansour svoju modnu kuću osnovala je 2010. godine. Pažnju usmerava ka detaljima i zanatstvu, pomešanu sa inspiracijom koju crpi iz umetnosti i njene okoline u Bejrutu. Za ovu kolekciju dizajnerka je inspiraciju pronašla u elementima iz prirode i umetnicama kao što su slikarke Tojen, Dorotea Tening i Bibi Zogbe.

Rezultat je ženstvena kolekcija koja se sastoji od haljina, bluza, suknji, kao i blejzera, majice sa printom i duksa sa kapuljačom. Sandra Mansour uvek imenuje svaku svoju kolekciju, a ova kolaboracija sa H&M-om ponela je naziv „Fleur du Soleil“ inspirisana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Motivi suncokreta obogaćuju nežne, delikatne tkanine , naglašavajući finu izradu svakog komada.

 “Inspiracija za kolekciju koju sam dizajnirala za H&M bila je priroda i prirodni elementi, naročito suncokret, koji predstavlja krug života i njegovu zavisnost od sunca i svetlosti. Poezija i slikarke su me inspirisale u odabiru tkanina – crna čipka, žakard i vezena organza. Sa “Fleur du Soleil” kolekcijom želim da pošaljem poruku nade ženama širom sveta, nešto što nam je u ovom trenutku preko potrebno”, rekla je Sandra Mansour, izvršna direktorka i dizajnerka istoimenog brenda.

 „Prve stvari koje primetite u dizajnima Sandre Mansour su sanjivost i čista lepota, ali onda vas dodatno privuče umeće, narativ i moderna mladolikost. Ponosni smo što sarađujemo sa takvim pionirom u svetu mode i radujemo se izlasku kolekcije u celom svetu”, izjavila je Maria Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.

Najnovije