Harper's Bazaar Srbija

Nova kolekcija koja će vas oduševiti: Sandra Mansour x H&M

Pripremite se da se zaljubite u osnažujuću kolekciju ženske odeće nadahnutu prirodom.

Svi volimo dizajnerske saradnje, pogotovo kada ističu talentovane vizionare sa Bliskog Istoka. Kad su stigle vesti o saradnji dizajnerke Sandre Mansour iz Bejruta i kompanije H&M, znali smo da nas očekuje nešto zaista posebno.

Istoimeni brend, poznat je po svojoj odvažnoj estetici, ženstvenosti i modernoj ležernosti. Inspirisana snažnim umetnicama i lepotom prirode, kolekcija sadrži dizajne u zagasitoj paleti boja, gde ručno izrađeni detalji poput oštrih rubova i slojeva romantične tkanine stvaraju mladolik, osnažujući izgled.

Kolekcija Sandra Mansour x H&M biće dostupna u odabranim prodavnicama od 6. avgusta.

Sandra Mansour svoju je modnu kuću osnovala 2010. godine, a pažnja na detalje i zanatstvo, pomešana sa inspiracijom iz umetnosti i njene okoline u Bejrutu, blista u svim dizajnima. Za kolekciju Sandra Mansour x H&M, dizajnerka crpi inspiraciju iz elemenata prirode i ženskih umetnika poput Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq i Bibi Zogbe.

Rezultat je ženstvena kolekcija haljina, bluza i suknji, blejzera i majica sa printom. Sandra Mansour redovno imenuje svaku svoju kolekciju, a Sandra Mansour x H&M kolaboracija nosi naziv „Fleur du Soleil“ nakon što je postala fascinirana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Motivi suncokreta obogaćuju nežne, delikatne tkanine i naglašavaju majstorski rad svakog komada, dok ženstvene siluete odišu snagom.

„Inspiracija za H&M saradnju bila je priroda i prirodni elementi. Naročito suncokret, koji predstavlja ciklus života i njegovu zavisnost od sunca i svetlosti. Poezija i slikari inspirisali su izbor tkanine – tamne čipke, žakarde i vezene organze. Sa kolekcijom Fleur du Soleil, želim razgovarati sa ženama širom sveta slanjem poruke nade, nešto što nam trenutno treba“, izjavila je Sandra.

„Prve stvari koje primetite u dizajnima Sandre Mansour su sanjive osobine i čista lepota, ali onda vas dodatno privlači umeće, narativ i moderna mladolikost. Ponosni smo što sarađujemo i radujemo se lansiranju kolekcije širom sveta! “ kaže Maria Ostblom, šefica dizajna ženske odeće brenda H&M.

 

 

Najnovije