Harper's Bazaar Srbija

Phoebe Philo lansira svoj brend

Otkako je 2017. godine predstavila svoju poslednju kolekciju za Celine, bivša kreativna direktorka pomenute modne kuće, Phoebe Philo, ostala je van žiže javnosti. Međutim, to će se sve promeniti sa dizajnerkom koja je potvrdila vest da pokreće sopstveni modni brend.

Philo je u izjavi potvrdila da će voditi svoj brend koji će prodavati “odeću i modne dodatke ukorenjene u izuzetnom kvalitetu i dizajnu”. Iako će brend biti nezavistan, imaće manjinsku podršku od luksuznog konglomerata LVMH.

“Već dugi niz godina imam vrlo konstruktivan i kreativan radni odnos sa LVMH”, objasnila je Philo o budućem partnerstvu. “Dakle, prirodan je napredak za nas da se ponovo povežemo u okviru novog projekta. Veoma sam zahvalna što sam razgovarala o novim idejama sa Bernardom Arnaultom i Delphine Arnault i drago mi je što sam krenula u ovu avanturu uz njihovu podršku.”

Dizajnerka je dodala da je bila uzbuđena što se ponovo vraća na stvaranje modnih kolekcija i zadovoljna što je to mogla da izvede samostalno.

Phoebe Phillo za Celine

“Biti u svom studiju i raditi na kolekciji bilo je uzbudljivo i neverovatno kreativno. Veoma se radujem povratku i kontaktu sa svojom publikom. Biti nezavistan, upravljati i eksperimentisati pod ličnim uslovima je izuzetno važno za svakog dizajnera.”

Njen položaj u modnoj kući Celine došao je nakon rada pod Stelom McCartnei za Chloe, pre nego što ju je nasledila, postavši kreativni direktor i zadržavši se na toj poziciji pet godina.

Philovi brojni fanovi će bez sumnje biti oduševljeni. Dizajnerka je uspela da izgradi vrlo jasan vizuelni identitet za svojih 10 godina u modnoj kući Celine, stvarajući konfekciju i modne dodatke koji su ilustrovali neverovatno šik, modernu i minimalističku estetiku. Sa nestrpljenjem iščekujemo novi brend koji će zasigurno prestaviti novi talas u svedenom odevanju sa stilom.

Priredila: Mila Đenić

Izvor fotografija: Profimedia

Najnovije