Harper's Bazaar Srbija

Pieter Mulier je novi kreativni direktor brenda Alaïa

Pieter Mulier zvanično će naslediti Azzedine Alaiu, preuzimajući funkciju novog kreativnog direktora – najavio je izvršni direktor Alaie, Myriam Serrano.

Mulier – odavno poznat po radu sa Rafom Simonsom, Jil Sanderom, Dior-om i (nedavno) kao globalni kreativni direktor Calvina Kleina – preuzeće ulogu odmah. Takođe bi trebalo da debituje u svojoj prvoj kolekciji Alaia za proleće 2022.

„Kroz kreativnost i istrajnu posvećenost našeg dragog osnivača Azzedine Alaia, naša kuća je definisana snažnom vizijom ženstvenosti i senzualnosti, koja će nas zauvek izdvojiti“, rekao je Serrano u saopštenju za štampu.

Francusko-tuniski dizajner, po kome brend nosi ime, preminuo je 2017.

„Pieter se ističe izvanrednim talentom i predanošću zanatu, oštrim okom i osećajem vanvremenske lepote koji je duboko usađen u kreativni pristup našeg brenda. Kombinuje ove osobine sa oštrim intelektom, istinskom velikodušnošću i nepokolebljivom čovečnošću, što me ispunjava poverenjem u njegovo kreativno vođstvo i inovativne moći. Njegovim imenovanjem otvara se važno novo poglavlje za naš brend. Zajednički težimo da temeljne vrednosti i prepoznatljiv stil Alaie prenesemo u budućnost.”

Mulier je takođe izrazio osećaj odgovornosti u podržavanju zaostavštine modne kuće.

„Uvek ispred svog vremena i otvoren za sve umetnosti i kulture, moćna vizija Azzedine Alaie poslužila je kao inspiracija, jer je uvek težio da pruži potrebno vreme inovativnom i trajnom stvaranju“, rekao je. „Sa ovim ogromnim osećajem divljenja i odgovornosti, nastojaću da prenesem njegovo nasleđe slaveći ženstvenost i stavljajući žene u srce stvaranja.“

harpersbazaar.com

Najnovije