Harper's Bazaar Srbija

Stella McCartney objavljuje uniseks capsule kolekciju

Proslava individualnosti, raznolikosti i pozitivnosti pred klimatskim promenama.

Stella McCartney predstavlja svoju uniseks kolekciju inspirisanu novom filozofijom bez polova koja počinje da se široko usvaja u modi. Tako je ove nedelje objavljena capsule kolekcija „Stella McCartney Shared“, koju brend preporučuje na sledeći način: „laka za nošenje, smela i savremena verzija luksuznih urbanih stilova za muškarce i žene.“

U želji da oda počast i istakne posebnu prirodu, različitost i optimizam, nova capsule kolekcija ima za cilj da izrazi duh svih onih koji žele da svoj glas koriste u društvene svrhe.

Kao što je Stella McCartney rekla: „Naša odeća je uvek imala razigrani, revolucionarni pogled na odvajanje muške i ženske energije, a ova kolekcija revitalizuje ovo raspoloženje i ujedinjuje se sa narastajućom generacijom sa sličnim vrednostima i estetikom.”

Uniseks kolekcija uključuje dukseve i majice sa logotipom, košulje i pantalone, jakne i kapute. Otisci su inspirisani psihodeličnim grafikama 70-ih godina, mehaničkim automobilima i upečatljivim oblicima, i likovima preko košulja i majica – saradnja sa ilustratorom i umetnikom iz Londona Will Sweeneyom.

Zalaganje Stelle McCartney za održivost se ponovo naglašava kolekcijom Stella McCartney Shared. Majice i duksevi su napravljeni su od 100% recikliranog organskog pamuka, koristeći do 70% manje vode od konvencionalnog pamuka i bez toksičnih hemikalija ili pesticida, dok su parke napravljene od recikliranog poliestera.

Kolekcija Stella McCartney Shared biće dostupna za kupovinu na sajtu Stella McCartney. Kako izgledaju komadi iz nove uniseks linije pogledajte u reklamnoj kampanji koja je objavljena povodom lansiranja kolekcije.

harpersbazaar.gr

Najnovije